Groene Ster houdt EVV in toom in nuttig oefenduel

Groene Ster heeft in een vriendschappelijk duel verdienstelijk gelijk gespeeld tegen topklasser EVV: 1-1. Beide doelpunten werden netjes verdeeld over twee helften en kwamen voort uit een standaardsituatie. Voor beide ploegen betrof het de voorlaatste wedstrijd in de voorbereiding voor de aanstaande beker en competitiestart. EVV is al vanaf 5 juli gestart aan de voorbereiding, waarbij met name de prima resultaten er boven uit staken tegen profclubs als Fortuna Sittard (3-2 winst), Achilles’29 (1-1) en een nipt verlies tegen Roda JC (1-2). De Echtse ploeg maakt zich op voor het zesde seizoen in de topklasse, waar op zondag 23 augustus zal worden afgetrapt. Voor Groene Ster wacht op woensdag 26 augustus het treffen in de landelijke KNVB beker tegen ACV uit Assen.

Beide ploegen stonden derhalve met een beoogde basiself aan de aftrap. Na het beginsignaal van arbiter Max Kok ontspon zich een interessant duel in een hoog tempo en waar beide teams nog weinig voor elkaar onder deden. De eerste mogelijkheid kon genoteerd worden voor EVV toen een indraaiende voorzet van Heatubun werd ingetikt door EVV-spits Paul Schröders, maar een attente redding van Groene Ster doelman Geoffrey Jacobs voorkwam erger. Even later was het wel raak voor de Echtenaren: een gevaarlijke hoekschop werd via een ferme kopbal van ex-prof Joep Op den Kamp tot doelpunt gepromoveerd. Groene Ster probeerde nog voor de thee voor de gelijkmaker te zorgen. Eerst schoot Randy Grens in kansrijke positie te hoog over en vlak voor rust belandde een vrije trap van Dylan Zwartjes buiten het bereik van EVV-goalie Michel Vercruysse op de lat.

Amper uit de kleedkamers zorgde Randy Grens met een individuele actie voor gevaar, zijn voorzet kon door de EVV defensie ternauwernood worden weg gewerkt voordat Kevin Vijgen in actie kon komen. Bij EVV maakte na rust ex-Groene Ster speler Emil Miljkovic zijn opwachting. De Bosniër kreeg in de tweede helft echter geen kans en werd adequaat in bedwang gehouden door het centrale verdedigingsduo Roy Bejas en Kevin Werker. Na een wegens buitenspel afgekeurde treffer van EVV kwam Groene Ster met nog zo’n twintig minuten op de klok op gelijke hoogte. Remo Gielkens benutte feilloos een toegekende strafschop nadat EVV-verdediger Rick Geenen hands maakte in het strafschopgebied. In het restant van het duel gebeurde er weinig meer.

Al met al een nuttige testcase voor de ploeg van Harrie Thoma in voorbereiding op de duels waar het om het ‘echie’ gaat. Vanwege de afmelding van BSV Limburgia spelen de groen-witten komende zondag geen oefenwedstrijd. Dinsdagavond 18 augustus zal de laatste vriendschappelijke wedstrijd worden gespeeld. In Geleen zal dan eersteklasser Heidebloem/Bovitec de tegenstander zijn in het kader van het Harry Bovy Nederlagentoernooi (aanvang: 19.00 uur).

Bekijk foto’s Groene Ster – EVV (met dank aan Lucho Carreno)

Bekijk foto’s Groene Ster – EVV (met dank aan Fred Jacobs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *