Groene Ster onderuit in laatste oefenduel

Groene Ster heeft afgelopen dinsdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een nipte 2-1 nederlaag bij eersteklasser Heidebloem/Bovitec. Het onderlinge treffen werd gespeeld in het kader van het jaarlijkse Harry Bovy Nederlagentoernooi en betekende voor beide teams het laatste oefenduel in de voorbereiding op de beker en competitie. De ploeg van oud Groene Ster trainer Ed Hendriks wist alle eerdere oefenduels in dit nederlagentoernooi eenvoudig en met ruime marge in winst om te zetten, alleen tweedeklasser GSV’28 werd met dezelfde cijfers verslagen (2-1).

Op het Geleense sportpark kwamen de groen-witten na een half uur op achterstand tegen de gastheren en bleek Heidebloem al snel een taaie tegenstander. Ondanks enkele verwoede pogingen werden er uiteindelijk maar mondjesmaat kansen afgedwongen. Qua niveau kon Groene Ster, waar de nodige wissels werden toegepast, geen vervolg geven aan het positieve optreden tegen topklasser EVV en werd te veel slordig balverlies geleden. Waar aan de ene kant een treffer van Cem Bozkurt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, gebeurde dit niet bij eenzelfde voorval aan de andere kant waardoor Heidebloem de score kon verdubbelen tien minuten voor het eindsignaal. In de slotfase bracht nieuwkomer Isam Chergaoui de stand nog wel terug tot 2-1, maar verder kwam de equipe van Harrie Thoma niet.

Groene Ster sluit de voorbereiding af en zal zich nu kunnen gaan focussen op het echte werk, te beginnen met het duel in de grote KNVB beker tegen ACV op woensdag 26 augustus 2015 (aanvang: 20.00 uur).

Bekijk foto’s Heidebloem/Bovitec – Groene Ster (met dank aan Fred Jacobs)