Groene Ster opent competitie met driepunter

Groene Ster heeft de eerste drie punten van de nieuwe voetbaljaargang 2015-2016 binnen. Op het eigen sportpark Pronsebroek werd Baronie uit Breda met 2-1 verslagen in een duel dat te lang onnodig spannend bleef. Na een 1-0 ruststand via een doelpunt van Roel Schirra verzuimde Groene Ster met name in het eerste kwartier van de tweede helft om een aantal riante mogelijkheden in de score uit te drukken. De 2-0 van Remo Gielkens vanaf de strafschopstip leek het duel in het slot te gooien, maar de bezoekers scoorden al snel de aansluitingstreffer. In de hectische slotfase hield Groene Ster stand en werd de eerste driepunter over de streep getrokken.

“Drie punten vandaag en dan praat niemand meer over de voorbereiding.” Een uitspraak die langs de lijn tot uiting kwam en nog maar eens het belang van een goede start in de hoofdklasse B benadrukte. Groene Ster, getooid in de gloednieuwe wedstrijdshirts met Flexpoint als rugsponsor, begon prima aan het duel. In het eerste kwartier vielen er nog geen doelrijpe mogelijkheden te noteren, maar het initiatief om de opening te forceren was duidelijk aanwezig. Poeierde Roel Schirra eerst nog over na een pass van Cem Bozkurt, even later was het wel raak. Dylan Zwartjes onderschepte een zwakke Bredase inspeelpass, bediende vervolgens Randy Grens die op zijn beurt Roel Schirra wist te bereiken die de bal koeltjes langs de Bredase goalie Ralf van Gestel schoof: 1-0. Tot aan de rust was er verder geen vuiltje aan de lucht. Baronie, waar topschutter Dennis Peragon buiten de basiself bleef, kon vooralsnog weinig uitrichten en alleen een schot van aanvaller Meierdres zorgde voor het eerste Bredase wapenfeit. Op slag van rust kon Groene Ster de marge verdubbelen, maar het schot van Randy Grens verdween naast het doel.

Het eerste kwartier na rust was volledig voor Groene Ster, waarbij aanvoerder Maikel van Kesteren bij een aantal aanvallen het sluitstuk was. Eerst mikte de middenvelder in kansrijke positie te hoog na knap voorbereidend werk van Randy Grens, even later was Ralf van Gestel een sta-in-de-weg nadat wederom Maikel van Kesteren oog in oog verscheen met de Bredase doelman. Vlak daarvoor werd een kopbal van Roy Bejas van de lijn gehaald. Groene Ster verzuimde de voorsprong uit te bouwen en zag ook een doelpoging van Maikel van Kesteren over de lat worden getikt door de Bredase sluitpost. Aan de andere kant moest ook doelman Willem-Jan Thijssen zijn kunnen tonen door een vlammend schot van Meierdres uit de bovenhoek te tikken. Daarvoor had verdediger Dylan Zwartjes al assistentie geboden door een kopbal van Jordi Nijs van de lijn te werken. In een aantrekkelijke tweede helft was er aan levendigheid absoluut geen gebrek.

Tien minuten voor het eindsignaal viel de 2-0 dan toch voor Groene Ster. Randy Grens, die de verdediging van Baronie handenvol werk bezorgde, ging er weer eens vandoor aan de linkerkant en bracht de instormende Kevin Vijgen in stelling die vervolgens omver werd geduwd door Joris Peeters. Arbiter Van Dongen restte niets anders dan naar de strafschopstip te wijzen, waarna invaller Remo Gielkens wel raad wist met het buitenkansje: 2-0. Amper bekomen van deze treffer zorgde de bezoekers voor de aansluiting. De Bredase nummer 9 Ibrahim Ikililou werd bediend en rondde fraai af, waardoor Baronie weer geloof kreeg in een beter resultaat. In de slotfase werd het daardoor nog even billen knijpen voor Groene Ster en moest er een knap staalje keeperswerk van Willem-Jan Thijssen aan te pas komen om de eerste seizoenszege binnen te hengelen. Eerst redde Thijssen knap op een inzet van Meierdres en ook in de rebound gooide de thuisclubgoalie zich met lijf en leden voor de bal, waarna de defensie kon uitverdedigen en het eindsignaal van de scheidsrechter als muziek in de oren klonk.

Groene Ster heeft de eerste zege te pakken, iets dat voor het laatst in een ouverture gebeurde drie seizoenen geleden. Ook toen was Baronie de tegenstander en prijkte er na 90 minuten dezelfde uitslag op het scorebord. Komende week stapt Groene Ster voor het eerst de bus in en wacht een pittig uitduel bij OSS’20, dat in de seizoensopener onderuit ging bij nieuwkomer Halsteren (3-1).

Groene Ster – Baronie 2-1 (1-0). 25. Roel Schirra 1-0, 82. Remo Gielkens (strafschop) 2-0, 83. Ibrahim Ikililou 2-1. Scheidsrechter: B.J.J. Van Dongen (Erp). Geel: Isam Chergaoui (Groene Ster), Joris Peeters (Baronie).

Bekijk foto’s Groene Ster – Baronie (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *