Groene Ster bezorgt UDI’19 eerste puntenverlies

Groene Ster blijft ook na het derde duel in de hoofdklasse B ongeslagen. UDI’19, dat met een 100% score was afgereisd naar Heerlerheide, werd op sportpark Pronsebroek op een zwaarbevochten 0-0 gelijkspel gehouden. In de laatste tien minuten speelde de groen-witten met tien man, nadat aanvoerder Maikel van Kesteren voor relatief kleine vergrijpen twee keer de gele kaart ontving van arbiter Ruperti.

Ondanks dat pupil van de week Tarik Elkasmi van Groene Ster E3 na de aftrap voor de eerste keer het netje vond, kwam de eerste helft maar moeizaam op gang. Beide nog ongeslagen ploegen hadden een aantal zekerheden ingebouwd om niet tegen een achterstand aan te lopen, wat vooralsnog resulteerde in een flets duel waar de kansen op één hand te tellen vielen. Groene Ster, waar verdediger en nieuwkomer Mick Hellemons zijn debuut maakte in de basiself, speelde geconcentreerd en de koppeltjes over het vele veld waren al snel zichtbaar. Zo ontfermde het defensieve centrale duo Kevin Werker en Mick Hellemons zich over topschutter Sam Wassenberg, werden de flankspelers Van Geelkerken en Wolf kordaat gevolgd door Sebastiaan de Jongh en Dylan Zwartjes en zorgde Cem Bozkurt en Roy Janssen ervoor dat de drang vanuit het Udense middenveld werd getemperd. Een rush van Randy Grens op het Udense doel van Sander Maas leek een eerste kans in wording, maar voornaamgenoot Randy Hofmeijer herstelde zijn fout en greep op het laatste moment in. De eerste echte goede mogelijkheid viel in het eindsignaal van de eerste helft te noteren voor de bezoekers uit Uden. Lars van Geelkerken zag zijn verdekte schot echter fraai uit de rechterhoek worden getikt door doelman Willem-Jan Thijssen.

In de tweede helft kwam UDI’19 geleidelijk wat nadrukkelijker opzetten. Groene Ster liet echter weinig toe en zag aan de andere kant een listige vrije trap van Dylan Zwartjes dreigend voor het vijandelijke doel langs gaan. Ook UDI’19 begon aan een aantal kansen te ruiken. Zo dwarrelde een schot van Dick Smits voorbij de paal en voorkwam de sterk spelende Kevin Werker met een ultieme sliding dat de vrij gespeelde Lars van Geelkerken een doelpoging kon wagen. In die fase werd al snel duidelijk dat diegene die het eerst zou scoren ook met de winst aan de haal zou gaan. UDI’19 had dan wel het meeste balbezit, toch durfde de ploeg van trainer Bas Gösgens het niet om volledig va banque te spelen. Randy Grens gaf daarvoor ook een waarschuwing af, maar na sterk doorzetten aan de linkerkant knalde de aanvaller hoog over. Nadat Groene Ster in de slotfase werd gedecimeerd tot tien man was het zaak voor de groen-witten om de remise naar het eindsignaal te slepen. Defensieve onverzettelijkheid van Groene Ster en missers van invaller Philippart (vangbal voor Willem-Jan Thijssen) en Wassenberg zorgden ervoor dat de brilstand ook na 90 minuten op het scorebord bleef.

Net als vorige week in Oss bleef Groene Ster ook nu knap overeind tegen een sterke opponent, die vorig seizoen nog een hoge eindnotering wist te behalen. Komende zondag kan Groene Ster de ongeslagen status verlengen als er wederom de trip naar Oss zal worden gemaakt. Nu is SV TOP de tegenstander, de ploeg die na drie wedstrijdrondes nog op de eerste punten wacht.

Groene Ster – UDI’19/Beter Bed 0-0 (0-0). Scheidsrechter: C. Ruperti (Capelle aan den IJssel). Rood (2x geel): Maikel van Kesteren (Groene Ster). Geel: Sebastiaan de Jongh (Groene Ster), Robin van Cuijk, Thijmen de Ruiter (beiden UDI’19/Beter Bed).

Bekijk foto’s Groene Ster – UDI’19/Beter Bed (met dank aan Lucho Carreno)

Kliknieuws: Groene Ster parkeert effectief de bus voor UDI’19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *