Trefzeker Groene Ster klopt TOP overtuigend

Groene Ster heeft de maand september uitstekend afgesloten door de eerste driepunter buitenshuis bij te schrijven. Het tweede bezoek aan de gemeente Oss tegen TOP -in de eerste wedstrijd werd doelpuntloos (0-0) gelijk gespeeld tegen OSS’20- werd overtuigend met 0-3 gewonnen. Een eindstand die al met rust werd bereikt na een sterke eerste helft waarin binnen een kwartier achtereenvolgens Sebastiaan de Jongh, Randy Grens en Roel Schirra doel troffen. In de tweede helft liet Groene Ster na de score verder op te schroeven en werd er ook geen tegentreffer meer toegestaan. Door deze zege rukt Groene Ster op naar een vierde plaats op de ranglijst.

Groene Ster ging van start met dezelfde formatie die tegen UDI’19 ook de nul handhaafde, de degelijke verdediging van de formatie van Harrie Thoma hield voor de derde wedstrijd op rij de gelederen achterin gesloten. TOP wist slechts twee keer echt gevaarlijk te worden, maar beide keren voorkwam sterk ingrijpen van doelman Willem-Jan Thijssen een tegentreffer. Groene Ster domineerde tegen het nog puntloze TOP vanaf de aftrap. De gevaarlijkste openingen werden in het eerste half uur gecreëerd via de linkervleugel. Steeds opnieuw was het vleugelverdediger Sebastiaan de Jongh die sterk opkwam via de zijkant. Zo ook na bijna een half uur spelen. Uit een combinatie tussen Sebastiaan de Jongh en Randy Grens scoorde de jonge verdediger fraai de openingstreffer.

Groene Ster bleef ook na deze voorsprong het meeste in balbezit. Nog voor de pauze werd de score uitgebouwd tot 0-3. Eerst scoorde Randy Grens uit de draai op aangeven van Maikel van Kesteren 0-2 en drie minuten voor de pauze brak Randy Grens door op de linkervleugel om vervolgens de meegelopen Roel Schirra op maat te bedienen: 0-3. In de tweede helft bleef Groene Ster moeiteloos overeind en waren opnieuw de meeste aanvallende momenten voor de sterdragers. De ploeg deed zichzelf tekort door de score niet verder op te voeren. In deze tweede helft kwamen Kevin Vijgen en Isam Chergaoui in het veld voor Cem Bozkurt en Roel Schirra, die beide met lichte blessures van het veld stapten.

Met acht punten uit vier wedstrijden kent Groene Ster een degelijke competitiestart in de hoofdklasse B en zal het nu zaak zijn deze lijn vast te houden. Aanstaande zondag komt Gemert, dat afgelopen zaterdagavond Halsteren met 5-1 klopte, op bezoek in Heerlerheide. Opnieuw een mooi affiche in sportpark Pronsebroek. Aftrap aanstaande zondag 4 oktober is om 14.30 uur.

SV TOP – Groene Ster 0-3 (0-3). 27. Sebastiaan de Jongh 0-1, 35. Randy Grens 0-2, 43. Roel Schirra 0-3. Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (Den Bosch).

Kliknieuws: Aanvallend Groene Ster maakt indruk tegen TOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *