Groene Ster bekert eenvoudig verder

Groene Ster heeft ten koste van tweedeklasser Caesar de volgende ronde bereikt in de districtsbeker Zuid II. Op sportpark De Carmel in Beek wisten de groen-witten met 0-4 te zegevieren, waarbij alle doelpunten in de eerste helft vielen te noteren. De tweede helft bleef uiteindelijk verstoken van treffers.

Groene Ster begon sterk aan het duel en wist binnen het kwartier al tweemaal het doel te vinden. Een afgemeten voorzet van Kenny Tokaya en een snelle combinatie tussen Remo Gielkens en Kevin Vijgen bracht aanvoerder Maikel van Kesteren in staat om de openingstreffer te laten aantekenen. Onnnodig balverlies op het middenveld bracht de thuisploeg in een positie om via de rechterkant uit te breken, maar doelman Geoffrey Jacobs stond op zijn post om een poging van een Caesariaan onschadelijk te maken. Aan de andere kant verdubbelde Groene Ster de score. Voorbereidend werk van Remo Gielkens bracht Kenny Tokaya in stelling die de bal beheerst achter oud Groene Ster-doelman Rachid Amzil wist te plaatsen. Groene Ster had het spel stevig in handen en de kansen bleven niet uit. Een vlammend schot van Dylan Zwartjes op de lat en een kopbal rakelings over van Kenny Tokaya troffen echter nog geen doel. In de slotfase van de eerste helft werd de score verder opgeschroefd en toonde Remo Gielkens zich twee maal scherprechter. Eerst volleyde de aanvaller een afgeslagen bal knap binnen om vervolgens attent te reageren bij een rebound nadat Caesar-goalie Amzil een schot van Roy Janssen niet afdoende kreeg verwerkt.

Qua doelrijpe mogelijkheden viel er in de tweede helft minder te genieten voor de aanwezige supporters. Gezien de grote voorsprong vloeide het tempo langzaam uit de wedstrijd, werden er volop wissels toegepast en geloofde Groene Ster het verder wel. Bij een aantal Beekse doelpogingen maakte doelman Geoffrey Jacobs duidelijk geen tegendoelpunten te dulden bij het weerzien met zijn oud ploeggenoten. Aan de andere kant kreeg Groene Ster via een aantal schoten vanuit de tweede lijn nog mogelijkheden en verdween een intikker van Kenny Tokaya rakelings naast de paal. De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Groene Ster vervolgt het toernooi in de districtsbeker in de derde ronde, welke geagendeerd staat voor zondag 22 november 2015. De pijlen voor Groene Ster zullen nu gericht zijn op de hervatting van de competitie in de hoofdklasse B waar komende zondag de derbykraker op het programma staat bij buurman EHC/Heuts.

Caesar – Groene Ster 0-4 (0-4). 10. Maikel van Kesteren 0-1, 16. Kenny Tokaya 0-2, 40. Remo Gielkens 0-3, 43. Remo Gielkens 0-4. Scheidsrechter: P.J. Kox (Roermond). Geel: Roy Bejas (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *