Kleinste nederlaag Groene Ster tegen DESO

Groene Ster leed afgelopen zondag een nipte 0-1 nederlaag tegen promovendus DESO/van der Horst. In een wedstrijd van weinig kansen waren het de bezoekers die uit de mooiste aanval van de wedstrijd de opening wisten te forceren. In de tweede helft ging Groene Ster verbeten op jacht naar de gelijkmaker, die gezien het wedstrijdbeeld ook verdiend was, echter een aantal kleine kansen en een kopbal op de lat via Maikel van Kesteren vonden jammerlijk geen genade. In de slotfase sprintte de jeugdige en warrig fluitende arbiter Lars van Geet naar de kant om assistent-trainer Diego Jongen een rode kaart voor te houden.

De insteek voor het treffen met nieuwkomer DESO was vooraf duidelijk. Groene Ster kon bij een winstpartij sprongen maken naar boven en de Osse bezoekers konden bij winst weer aanklampen bij het grote lint aan clubs in de middenmoot van de hoofdklasse B. Een interessant onderonsje derhalve dat in het eerste kwartier een wat aftastend gehalte kende. Groene Ster, dat vanwege blessures Cem Bozkurt en Roy Bejas moest missen, kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Randy Grens werd in stelling gebracht en zag na een aantal kapbewegingen zijn doelpoging door DESO-doelman Nick Leijten met de voet worden gekeerd. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Na een vloeiende aanval brak de behendige DESO-spits Bernadina door aan de rechterkant en na een slim overstapje kreeg de volledig vrijstaande Donny van Herpen een niet te missen kans: 0-1. Net als in het thuisduel tegen Gemert kon Groene Ster de jacht op de gelijkmaker openen, maar voor het rustsignaal vielen er amper kansen te noteren en speelde het duel zich voornamelijk af op het middenveld.

In de tweede helft werd de geblesseerd uitgevallen Roel Schirra vervangen door Remo Gielkens. Groene Ster ging op zoek naar de 1-1, maar was vooralsnog niet in staat om echt gevaar te stichten bij de stugge achterhoede van DESO. Daarvoor liepen de combinaties te stroef, was het balverlies te frequent en werd met het opportunistische spel van het laatste half uur DESO genoodzaakt achterin weinig tot niets toe te staan. Groene Ster ging steeds meer va banque spelen en wist de tegenstoten van DESO een aantal malen goed te onderscheppen. Opvallend was dat na een kaartloze eerste helft de jeugdige arbiter Van Geet in het tweede bedrijf ineens kwistig met gele kaarten begon te strooien. Als sluitstuk van zijn vaak warrige beslissingen toonde de Tilburgse leidsman op advies van zijn assistent een rode kaart voor assistent-trainer Diego Jongen. Het kwam het spel, de gemoedsrust en de achtervolging die Groene Ster moest inzetten niet ten goede. In de slotfase kregen de groen-witten een aantal mogelijkheden om te egaliseren. Eerste smoorde een schot van Dylan Zwartjes in een kluwen van benen en even later miste een poging van Randy Grens schotkracht. Vijf minuten voor het eindsignaal had de kopbal van Maikel van Kesteren een beter lot verdiend. Uit een voorzet van Randy Grens zag het aanwezige publiek de bal uiteen spatten op de lat. In de rebound kwam invaller Maikel de Groot net te kort voor een doelpoging.

Door de tweede thuisnederlaag moet Groene Ster een pas op de plaats maken in de rangschikking en nadert DESO tot op twee punten achterstand. Net als vorige seizoenen kent de hoofdklasse B na zeven speeldagen een spannend gehalte waar de ploegen weinig voor elkaar onder doen, details beslissend zijn en alles binnen afzienbare afstand bij elkaar staat op de ranglijst. Groene Ster zal zich komende zondag moeten herpakken als het duel in de districtsbeker wacht tegen tweedeklasser Caesar. Een week later staat op de eerste zondag van november de absolute derbykraker geprogrammeerd als Groene Ster op bezoek gaat bij het verrassend presterende EHC/Heuts.

Groene Ster – DESO/van der Horst 0-1 (0-1). 24. Donny van Herpen 0-1. Scheidsrechter: L.L.M. van Geet (Tilburg). Rood: Diego Jongen (assistent-trainer Groene Ster). Geel: Randy Grens, Mick Hellemons, Soheil Saddiki, Sebastiaan de Jongh, Kevin Vijgen (allen Groene Ster), Tobi Steeg (DESO/van der Horst).

Bekijk foto’s Groene Ster – DESO/van der Horst (met dank aan Lucho Carreno)

Bekijk samenvatting Groene Ster – DESO/van der Horst (met dank aan Gio Bouwens)

Kliknieuws: Geniale aanval leidt DESO naar belangrijke overwinning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *