Groene Ster krijgt te weinig in derby tegen EHC

Groene Ster leek lange tijd op weg naar een prima resultaat in de derby tegen EHC/Heuts: een doelpuntloos gelijkspel. Langs de lijn was vriend en vijand het zelfs met elkaar eens dat op basis van het sterke spel in de tweede helft Groene Ster het meeste recht had op de volle winst. Toch prijkte er tegen alle voetballogica in na 90 minuten een 1-0 eindstand op het scorebord van de thuisclub. Nadat alle eerdere hoekschoppen van EHC de hechte Groene Ster verdediging niet in problemen brachten, ging het in de slotminuut toch mis. Bij een kort genomen hoekschop ontbrak de volledige concentratie in de defensie, waardoor Peter-Jan Erkens geheel vrijstaand in de buurt van de strafschopstip fraai 1-0 kon scoren. Uiterst teleurgesteld en verbitterd verliet eenieder met een Groene Ster hart dan ook sportpark De Dem.

Na een gelijk opgaande, maar niet hoogstaande eerste helft nam Groene Ster na de pauze volledig het initiatief. EHC/Heuts had hier geen antwoord op en moest steeds verder terug. Echter het overwicht resulteerde wel in sterk veldspel, maar niet in echte doelrijpe kansen. Remo Gielkens was nog het dichtst bij een treffer, een keer ging zijn inzet voorlangs en bij een tweede poging werd de routinier uit evenwicht gebracht door een slim duwtje van de Hoensbroekse verdediging. De stadsderby leek dan ook geen winnaar op te gaan leveren, tot de voor Groene Ster fatale slotminuut.

Toch zal Groene Ster de goede momenten uit deze wedstrijd moeten meenemen naar aanstaande zondag als het gerenommeerde Blauw Geel’38 naar sportpark Pronsebroek komt. De ploeg uit het Brabantse Veghel kende een uiterst moeilijke seizoensstart, maar krabbelt langzaam omhoog. Afgelopen zondag werd de eerste zege behaald tegen Gestel (2-0). Groene Ster zal zondag vol aan de bak moeten om na twee minimale competitienederlagen weer voor de volle buit te strijden.

EHC/Heuts – Groene Ster 1-0 (0-0). 90. Peter-Jan Erkens 1-0. Scheidsrechter: R.F.M.A. Meijers (Beek). Geel: Omar El Achkar, Ron Starmans, Lars Gulpen, Jesse Wijnen, Peter-Jan Erkens (allen EHC/Heuts), Roy Bejas (Groene Ster).

Bekijk foto’s EHC/Heuts – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *