Groene Ster zit in hoek waar klappen vallen

Groene Ster verloor tegen het eveneens laaggeklasseerde Gestel met 4-2. In deze doelpuntrijke wedstrijd moest de normaliter ijzersterke defensie van Groene Ster vier doelpunten incasseren, de helft van het aantal tegentreffers in de voorbije negen duels. Op beslissende momenten maakten de snelle spitsen en middenvelders van Gestel gebruik van de vrije ruimte. Groene Ster speelde vanaf de aftrap niet compact genoeg. Na de snelle voorsprong van Gestel, een fraai afstandsschot van Michel Leon-Payo, toonde Groene Ster veerkracht en kwam sterk terug met gevaarlijke aanvallende momenten. Eerst zag Randy Grens zijn schot nog op de vuisten van Gestel-doelman Brahim Zaari belanden. De beste kans was er voor Remo Gielkens die na een prima uitgespeelde aanval niet voor de gelijkmaker wist te zorgen. Terwijl de treffer voor de groen-witten in de lucht hing, viel het doelpunt aan de andere kant en was het Gestel dat via een vrije trap van Younes Hadouir 2-0 scoorde in de slotminuut van de eerste helft.

De tweede helft begon hoopvol voor Groene Ster. Binnen no-time pegelde Cem Bozkurt op de paal, waarna Remo Gielkens uit de rebound wist te scoren: 2-1. Hierna bleef Groene Ster in overwicht, maar was het toch de thuisploeg die het net wist te vinden. Bij een spelhervatting kreeg de boomlange Gestel-aanvoerder Hennie Noyen teveel vrije ruimte en kopte knap 3-1 binnen. Toch was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Een fraaie vrije trap van Dylan Zwartjes betekende 3-2 en zorgde voor de nodige hoop op een beter resultaat. Groene Ster ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker, waarbij een regen van hoekschoppen voor Groene Ster het overwicht bewezen. Net als in de eerste helft bleef de verdiende gelijkmaker echter uit. In het meer risico’s nemen leverde nonchalant balverlies op het middenveld de thuisploeg een overtalsituatie op. De Brabantse ploeg strafte dit meteen af via een treffer van flankaanvaller Sydney Gakpo (4-2). Het sierde Groene Ster dat er nog een alles-of-niets offensief werd uitgeperst, maar ook in de slotfase zat alles tegen en ontbeerde het nodige geluk. Zo zag Mick Hellemons zijn kopbal via de onderkant van de lat terug het veld in komen en belandde een vlammend schot van Dylan Zwartjes op de paal. Groene Ster droop teleurgesteld af, in de wetenschap dat er meer in had gezeten. Duidelijk mag zijn dat Groene Ster op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen. In de laatste drie duels voor de winterpauze zal alles uit de kast moeten worden gehaald om naar boven te kruipen op de ranglijst.

Aanstaande zondag geen competitievoetbal, maar een duel in de derde bekerronde van het district Zuid II. Groene Ster zal dan de mouwen weer moeten opstropen als de sterke tweedeklasser Geusselt Sport te gast is op sportpark Pronsebroek. Aftrap aanstaande zondag is om 14.30 uur.

Gestel – Groene Ster 4-2 (2-0). 10. Michel Leon-Payo 1-0, 44. Younes Hadouir 2-0, 47. Remo Gielkens 2-1, 55. Hennie Noyen 3-1, 72. Dylan Zwartjes 3-2, 74. Sydney Gakpo 4-2. Scheidsrechter: J. Bierings (Eersel). Geel: Kevin Werker, Sebastiaan de Jongh (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *