Kim Berkers van Groene Ster MB1 gescout door Borussia Mönchengladbach

Een van de Duitse topclubs Borussia Mönchengladbach organiseerde op 29 oktober jl. tijdens de herfstvakantie een talentendag voor talentvolle voetbalsters bij EVV in Echt. Groene Ster MB1 is hier ook aanwezig geweest met vijf speelsters: Emani Adams, Britt Bazuin, Kim Berkers, Selina Brouwers en Kim Hanno. Na ontvangst en uitleg over waarom deze club over de grens komt kijken, dit werd overigens uitgelegd door Kelly Simons afkomstig van Heksenberg, zijn de speelsters van Groene Ster gestart met een test-training. Totaal waren er ongeveer vijftig meisjes uit heel Nederland aanwezig, zelfs uit Rotterdam. Na de warming-up volgde allerlei verschillende voetbalvormen, die begeleid werden door Kelly Simons, om de speelsters zo goed mogelijk aan het werk te zien. Na de pauze werden in groepen ingedeeld om met een partij-spel af te sluiten. Tot slot werden de meisjes toegesproken door de hoofdtrainer van Borussia Mönchengladbach, vertolkt door Kelly. Zij vertelden enkele talentvolle speelsters aan het werk te hebben gezien, die een uitnodiging zouden krijgen voor een vervolgtraining.

Kim Berkers van de Groene Ster MB1 is een van de gelukkigen. Enkele jaren geleden heeft zij de overstap gemaakt van Langeberg naar Groene Ster. De trainers van Groene Ster MB1, Rob Adams en Pascal Bazuin, waren toen al blij verrast met de komst van de talentvolle Kim in de groep. “Wij zijn dan ook blij dat Kim deze kans krijgt. De gesprekken met Borussia Mönchengladbach zijn lopende en wij wensen Kim dan ook heel veel succes met deze mooie uitdaging.”


Kim-Berkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *