Groene Ster met tien man dicht bij stunt tegen koploper Dongen

Groene Ster verzuimde zondagmiddag koploper Dongen pijn te doen. Opnieuw stond de geplaagde hoofdklasser uit Heerlerheide na afloop met lege handen. In de slotminuten pakte Dongen op de valreep de volle winst (1-2) tegen de strijdende equipe van Harrie Thoma en Dave Zafarin. Groene Ster -zonder de geblesseerden Remo Gielkens, Roel Schirra en Roy Bejas- ging brutaal van start tegen Dongen. Met veel felheid in de duels en de nodige werklust werd er snel overgeschakeld op de aanval. Zo ook in de 13e minuut nadat goed doorzetten van Roy Janssen werd beloond. De onverzettelijke middenvelder bediende Kevin Vijgen, die met een strakke schuiver fraai de score opende: 1-0. Hierna nam Dongen het initiatief in handen, maar Groene Ster bleef overeind. Dit door degelijk verdedigingswerk en goede reddingen van doelman Willem-Jan Thijssen. Toch kwam de ongeslagen koploper in de blessuretijd van de eerste helft nog langszij. Bij een snelle tegenaanval van Dongen bediende de mee opgerukte verdediger Giovanni Henskens de vrijstaande Jorik Mijnhijmer op maat: 1-1.

Na de pauze zochten beide ploegen de aanval. Groene Ster probeerde het windvoordeel te benutten en Dongen combineerde snel. In amper een kwartier ontving Groene Ster-verdediger Dylan Zwartjes twee gele kaarten van leidsman Eric Thijs (een wel erg zware straf). Met een man minder bleef Groene Ster lange tijd fier overeind. Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen ranselde fraai een kopbal van Nassim Asrih uit de bovenhoek en Cem Bozkurt (schot) en Maikel van Kesteren (indraaiende hoekschop op de lat) waren dicht bij een treffer voor Groene Ster. Het duel leek in een verdiende remise te eindigen, maar toch ging het nog mis voor de sterdragers. Drie minuten voor tijd liet arbiter Thijs uit Bakel een zeker lijkende overtreding op Groene Ster-verdediger Sebastiaan de Jongh onbestraft. Dongen sloeg genadeloos toe en opnieuw was het nieuweling Mijnhijmer die scoorde 1-2. In een furieuze slotfase werd er niet meer gescoord.

De beloning in de vorm van een verdiend gelijkspel voor Groene Ster bleef helaas uit. De ploeg zakt naar de dertiende plaats op de ranglijst en zal in de laatste twee uitduels bij Vlissingen en Halsteren de rug moeten rechten. Aanstaande zondag staat voor Groene Ster de verre uitwedstrijd tegen Vlissingen op het programma. Opnieuw een mooie uitdaging voor de groen-witten om te zorgen voor eerherstel.

Groene Ster – Dongen 1-2 (1-1). 13. Kevin Vijgen 1-0, 45. Jorik Mijnhijmer 1-1, 87. Jorik Mijnhijmer 1-2. Scheidsrechter: E.P.W. Thijs (Bakel). Rood (2x geel): Dylan Zwartjes (Groene Ster).

Bekijk foto’s Groene Ster – Dongen (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *