Groene Ster verrast Vlissingen met volle winst

Groene Ster zorgde tegen het hoog geklasseerde Vlissingen voor een verrassing door in Zeeland de volle winst te pakken: 0-2. Na vijf nederlagen op rij eindelijk weer eens een driepunter voor de groen-witten. Achteraf een terecht resultaat waar niets op af te dingen viel. Randy Grens en Maikel van Kesteren zorgden met hun treffers in de tweede helft ervoor dat de lange terugreis in een opperbeste stemming verliep.

Vanaf de aftrap was het meeste balbezit voor de Heerlense ploeg die brutaal de aanval opzocht. De beloning bleef echter uit, al was verdediger Mick Hellemons dicht bij een treffer met zijn kopbal. Vlissingen, dat na een sterke competitiestart uit de laatste vier wedstrijden twee punten wist te behalen, kreeg de grootste kans via hun topscorer Josimar Pattinama. Na een snelle uitbraak zag de Zeeuwse spits, die deze week een stage afwerkt bij eerstedivisionist Telstar, zijn doelpoging echter knap gepareerd worden door Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen.

Na de pauze bleef Groene Ster steeds het meeste initiatief nemen om de voorsprong te forceren. In de 50e minuut was de openingstreffer voor de Heerlerheidse ploeg een feit. Een vrije trap van Dylan Zwartjes werd verlengd door Cem Bozkurt op spits Randy Grens, die attent 0-1 scoorde. Hierna probeerde Vlissingen tevergeefs de gelijkmaker te forceren. Groene Ster moest weliswaar noodgewongen terug, maar bleef sterk overeind. De ploeg van Harrie Thoma, Dave Zafarin en Diego Jongen speelde degelijk op het winderige Zeeuwse sportpark en bleef ook de aanval zoeken. Verdween eerst een schot van Randy Grens nog langs de paal, zeven minuten voor het eindsignaal werd de voorsprong dan wel verdubbeld voor Groene Ster. Uit een hoekschop van Dylan Zwartjes werd een doelpoging van Kenny Tokaya in eerste instantie nog gekraakt. De afvallende bal was echter een prooi voor aanvoerder Maikel van Kesteren die met een geplaatste schuiver thuisclubgoalie David Bassing kansloos liet. Eindelijk de volle winst voor Groene Ster. “Wij hebben ons zelf beloond voor ons goede spel. Goed voor het zelfvertrouwen van onze spelers. Nu zorgen met zijn allen dat wij hier een vervolg aan geven,” vertelde een opgeluchte assistent-trainer Dave Zafarin voordat hij in de bus stapte voor de drie uur durende terugreis.

Komende zondag wacht in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft een uitduel bij nieuwkomer Halsteren, dat met 13 punten net boven Groene Ster bivakkeert op de ranglijst. Wederom een belangrijk duel om de weg naar boven in te slaan.

VC Vlissingen – Groene Ster 0-2 (0-0). 50. Randy Grens 0-1, 83. Maikel van Kesteren 0-2. Scheidsrechter: J. Bierings (Eersel).

Bekijk foto’s VC Vlissingen – Groene Ster (bron: Paul ten Hacken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *