Groene Ster sluit eerste seizoenshelft af in Halsteren

Komende zondag speelt Groene Ster het laatste competitieduel van 2015. Op sportpark De Beek wacht nieuwkomer Halsteren en zal de eerste seizoenshelft ten einde komen. Een ontmoeting tussen de nummers 10 (Halsteren) en 12 (Groene Ster) van de ranglijst, waarbij gastheer Halsteren één schamel puntje meer in haar bezit heeft. Al met al een zeer belangrijk duel voor Groene Ster om aansluiting te vinden met het grote middenmootlint. Ook dit jaar kent de hoofdklasse B op bijna de helft van het aantal wedstrijden een spannend gehalte en staan veel clubs binnen afzienbare afstand van elkaar. Zo bedraagt het verschil tussen nummer drie (UDI’19) en nummer twaalf (Groene Ster) acht punten. Zondag draait het dus weer om de winstpunten en zal Groene Ster een passend vervolg willen geven aan het sterke optreden in Zeeland waar Vlissingen (dat vooraf toch als een titelpretendent werd bestempeld) met 0-2 werd verslagen. Halsteren wist door twee kampioenschappen op rij de promotie naar de hoofdklasse te realiseren. De geel-zwarten werden in seizoen 2013-2014 kampioen in de tweede klasse E en konden ook afgelopen voetbaljaargang de titel bemachtigen in de eerste klasse C. Daarmee maakt Halsteren dit seizoen haar comeback in de hoofdklasse, daar waar de club vanaf seizoen 1984-1985 t/m seizoen 1999-2000 al 16 jaar achtereenvolgend deel van uit maakte. In het duel van komende zondag zal de equipe van hoofdtrainer Johan Gabriëls zich willen revancheren voor de ruime nederlaag die de ploeg verleden week opliep bij Gestel (4-1). De geel-zwarten wonnen voor het laatst op eigen bodem in de seizoensouverture tegen OSS’20 (3-1). Groene Ster zal het goede gevoel willen vasthouden en het competitiejaar positief willen afsluiten. Zondagmiddag om 14.30 uur zal de jeugdige arbiter Youp Horst uit Leende de spannende jaarafsluiter Halsteren – Groene Ster in gang fluiten.

Geef u op voor de busreis naar Halsteren!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Halsteren. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Zondag 13 december 2015
Halsteren – Groene Ster
Locatie: Sportpark De Beek

Scheidsrechter: Y. Horst
aanvang: 14.30 uur
vertrek bus: 11.15 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *