Groene Ster pakt punt bij Halsteren

Groene Ster heeft de twee meest verre uitwedstrijden (Vlissingen en Halsteren) in acht dagen positief afgesloten. Nadat vorig week de volle winst (0-2 bij Vlissingen) werd gepakt, behaalde Groene Ster in het belangrijke uitduel bij Halsteren een zwaarbevochten doelpuntloos (0-0) gelijkspel. Door de vier punten in de laatste twee duels voor de winterpauze heeft Groene Ster de slechte reeks (vijf nederlagen op rij) een halt toegeroepen.

Halsteren domineerde vanaf de aftrap. Groene Ster moest dan ook op de perfecte grasmat (ondanks de vele regen prima bespeelbaar) alle zeilen bijzetten om in de openingsfase overeind te blijven. Het plotseling wegvallen van centrale verdediger Kevin Werker in de warming-up werd goed opgevangen. Zijn vervanger Jac-Jiro Römer speelde een prima wedstrijd tegen de sterke Halsteren-aanvoerder Rick Schouw. De eerste grote kans in de wedstrijd was ook voor deze jonge Groene Ster-verdediger. Vanuit de rechterflank kreeg hij alle ruimte om op Halsteren-doelman Roy de Weert af te stevenen, echter zijn harde schuiver werd gestopt door de Halsteren-doelman. Daarna kregen de gastheren in twee minuten twee mogelijkheden om de score te openen. Echter de eerste inzet werd door Roy Janssen van de lijn gehaald en bij de tweede poging stopte doelman Willem-Jan Thijssen knap een inzet van de Engelse Halsteren-aanvaller Joseph David Yoffe. Na ruim twintig minuten werd de doorgebroken Sebastiaan de Jongh onderuit gehaald. De fraai ingeschoten vrije trap van Dylan Zwartjes werd door Halsteren-verdediger Ellas Meijer van de lijn gehaald. Voor de theepauze viel er nog één kans te noteren voor Halsteren via Rick Schouw en voor Groene Ster slalomde Kenny Tokaya bijna succesvol door het hart van de Halsteren-verdediging.

In de tweede helft was het opnieuw Halsteren dat het meest gevaarlijk werd, maar de verdediging van Groene Ster (met als absolute uitblinker sluitpost Willem-Jan Thijssen) bleef fier overeind. De hard werkende Groene Ster-ploeg leverde een prima collectieve teamprestatie en stapte dan ook tevreden van het veld af.

De ploeg kan zich in de winterstop gaan opmaken voor de beslissende tweede competitiehelft, waarin Groene Ster zeven thuiswedstrijden en zes uitwedstrijden zal afwerken. De veilige middenmoot is weer in zicht. Zondag 24 januari 2016 zal de competitie weer worden herstart met een thuisduel tegen OSS’20. Echter voordat de winterpauze echt van start gaat, staat komende zondag 20 december nog de belangrijke bekerkraker tegen eersteklasser Heidebloem/Bovitec op het programma. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Geleen en de aftrap is al om 14.00 uur, dit in verband met de vroeg invallende duisternis.

Halsteren – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Y. Horst (Leende).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *