Groene Ster MD1 kampioen

Zaterdag 19 december 2015 stond ook voor de meiden van Groene Ster MD1 de laatste competitiewedstrijd op het programma en wat een wedstrijd. We moesten uit tegen LHC alleen als we zouden winnen zouden we kampioen worden dus we wisten wat ons te doen stond. We hadden deze week rustig getraind en geprobeerd als trainers zo min mogelijk druk te leggen op onze meiden. De meiden kwamen het veld op en waren verrast door het aantal supporters die er waren met toeters en bellen.

Het eerste fluitsignaal klonk en we gingen vanaf minuut één er fel tegenaan. Naar ongeveer vijf minuten door een mooie aanval over de rechterkant scoorde wij de 0-1, balletje mooi in de lange hoek. Helaas was deze voorsprong maar van korte duur want 3 minuten erna scoorde LHC de 1-1. Door deze tegen goal waren we even de organisatie kwijt en voor rust scoorde LHC dan ook de 2-1. In de rust zagen de trainers bij enkele meiden wat tranen over hun wangen lopen .Doordat onze meiden zo graag kampioen wilden worden liepen de emoties hoog op. De trainers troostten de meiden en zeiden dat we nog een helft hadden om het om te zetten in winst.

We gingen dan ook de tweede helft aanvallender spelen en dat werd meteen na de rust beloond met een doelpunt 2-2. Het spel werd nog feller en naar een meningsverschil tussen trainer Groene Ster en scheidsrechter staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Na overleg met beide clubs en de scheidsrechter werd de wedstrijd hervat met nog tien minuten op de klok. We wisten dat gelijkspel niet genoeg was en dat we minimaal nog een doelpunt moesten maken. Zes minuten voor tijd werd er een bal terug gelegd, door een afstandsschot suisde de bal in het net, heb de snelheid niet kunnen meten maar hier zat alle laatste kracht in 2-3 voor Groene ster. Met nog vijf minuten op de klok was het dus nog erg spannend en kregen we ook nog een goede kans op de 2-4 maar deze wilde er niet in. Maar gelukkig toen was het zover de scheidsrechter floot af en iedereen spelers trainers en supporters rende het veld op we hadden het geflikt. Groene Ster MD1 Kampioen 2015 wie ooit nog durft te beweren dat meiden voetbal niet leeft heeft het toch echt flink mis. Ik heb nog nooit zo een goede spannende wedstrijd gezien. Namens de meiden en trainers van de MD1 willen we de supporters bedanken voor hun steun.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2016 toe.

De trainers/leiders van MD1

(ingestuurd verslag)


MD1-kampioen1

MD1-kampioen2

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *