Groene Ster overwintert in districtsbeker

Groene Ster heeft de volgende ronde in de districtsbeker bereikt door eersteklasser Heidebloem/Bovitec met ruime cijfers te verslaan (1-4). Een sterk begin leverde Groene Ster al snel een 0-2 voorsprong op via treffers van Roy Janssen en Kenny Tokaya. In de tweede helft werd de score verdubbeld, nadat Randy Grens vanuit een strafschop raak wist te schieten en Maikel de Groot de 0-4 liet aantekenen. Heidebloem, dat het laatste half uur met tien man speelde, wist via topscorer Jeremy Lemmens nog de eretreffer te produceren. Groene Ster bekert hierdoor verder en plaatst zich voor de vijfde ronde (achtste finales) van de districtsbeker Zuid II. In het nieuwe jaar zullen de overgebleven 16 teams via een openbare loting aan elkaar worden gekoppeld.

Vanaf de aftrap pakte Groene Ster de zaken energiek aan op het Geleense sportpark. Met dezelfde basiself als verleden week in Halsteren werd Heidebloem terug gedrongen en werd de opbouw van de eersteklasser in vroeg stadium verstoord. De eerste kansen vielen dan ook te noteren voor Groene Ster. Een zelf opgezette rush van Randy Grens eindigde met een schot over het doel en Dylan Zwartjes wist een vrije trap naar de uiterste hoek te dirigeren, maar thuisclubgoalie Thomas Klakow voorkwam een achterstand. Na een kwartier werd de sterke opening van de groen-witten beloond met een doelpunt. Een ferme ingooi van Jac-Jiro Römer werd halfslachtig door Heidebloem verwerkt, waarna Roy Janssen met een droge uithaal voor de 0-1 zorgde. Groene Ster drukte door en zag nog geen 10 minuten later Kenny Tokaya als doeltreffend eindstation (0-2) fungeren na een soepele combinatie tussen Maikel van Kesteren en Randy Grens. Meteen na de aftrap van Heidebloem zorgde Roy Janssen met een sterke interceptie op het middenveld dat spits Maikel de Groot vrij baan kreeg naar het doel van Klakow. De 0-3 leek in de maak, maar verdween jammerlijk langs de paal. Heidebloem kon er weinig tegenover stellen en het Geleense gevaar in de persoon van topscorer Jeremy Lemmens werd vakkundig geneutraliseerd door kordaat ingrijpen van de Groene Ster defensie.

Na de thee werd Groene Ster verder in het zadel geholpen, nadat Randy Grens in het strafschopgebied onderuit werd gelopen door Jiri Acampo. Arbiter Peter Bechay uit Cuijk wees resoluut naar de stip en toonde daarbij de tweede gele kaart voor de Heidebloem-aanvoerder. Randy Grens benutte vervolgens het buitenkansje vanaf de stip: 0-3. Drie minuten later was het wederom raak en wist Maikel de Groot zijn eerste treffer te scoren door een assist van Randy Grens bij de eerste paal binnen te tikken (0-4). In het restant voorkwamen de vingertoppen van doelman Thomas Klakow en de lat dat een verre poging van Maikel van Kesteren in de mooiste treffer van de middag zou resulteren. Ook Randy Grens zag zijn doelpoging stranden op de Heidebloem-goalie. Aan Groene Ster zijde werden Cem Bozkurt en Maikel de Groot gewisseld voor de 18-jarige talenten Soheil Saddiki en Zakaria Douven. Dat de gastheren een kwartier voor het einde via Jeremy Lemmens de eretreffer konden begroeten was nog slechts van statistische waarde.

Met een sterk optreden en een prima teamprestatie heeft Groene Ster het jaar 2015 op een positieve manier afgesloten en zal in het nieuwe jaar het bekertoernooi een vervolg gaan krijgen. Na een kleine rustpauze start Groene Ster vanaf dinsdag 5 januari 2016 de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Vervolgens zal op zondag 24 januari 2016 de competitie in de hoofdklasse B worden hervat met een thuisduel tegen OSS’20.

Heidebloem/Bovitec – Groene Ster 1-4 (0-2). 14. Roy Janssen 0-1, 23. Kenny Tokaya 0-2, 55. Randy Grens (strafschop) 0-3, 58. Maikel de Groot 0-4, 74. Jeremy Lemmens 1-4. Scheidsrechter: P. Bechay (Cuijk). Rood (2x geel): Jiri Acampo (Heidebloem/Bovitec). Geel: Antoine Merlino, Jordi van Leeuwen (beiden Heidebloem/Bovitec), Cem Bozkurt (Groene Ster).

Bekijk uitslagen vierde ronde KNVB beker district

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *