Groene Ster verslaat TOP in matig duel

Groene Ster heeft drie belangrijke punten overgehouden aan het staartduel in de hoofdklasse B. In een niet al te best duel werd hekkensluiter SV TOP met 2-0 verslagen. Dylan Zwartjes, de beste man van het veld, scoorde uit een fraaie kopbal vlak voor rust de openingstreffer voor Groene Ster. Vlak voor het eindsignaal werd de score naar 2-0 getild nadat TOP-verdediger Coen van Beljouw de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman werkte.

Op een waterkoud sportpark Pronsebroek vond het treffen plaats tussen de nummers 13 en 14 van de hoofdklasse B. Een duel dat onder summiere publieke belangstelling werd afgewerkt met de grote carnavalsoptocht in Heerlerheide als grootste verklaring. Beide ploegen snakten naar de driepunter om onderin weg te geraken. Groene Ster was inmiddels afgezakt naar een dertiende plaats en moest het duel tegen de rode lantaarndrager gebruiken om de aansluiting met het grote middenmootlint te realiseren. In de eerste helft was het voetbal echter niet om over naar huis te schrijven. Stroeve combinaties, veel misverstanden en matig veldspel voerden de boventoon in een typisch kelderduel dat maar niet op gang kwam. De meeste dreiging ging echter wel van de thuisploeg uit, waarbij Dylan Zwartjes (op het middenveld geposteerd voor de zieke Roy Janssen) als aanjager met regelmaat van de klok voor openingen probeerde te zorgen. Kansen voor Groene Ster kwamen er dan ook. Een schot van Remo Gielkens strandde op gastendoelman Niek Antonides en aanvoerder Maikel van Kesteren zag zijn doelpoging langs de linkerpaal verdwijnen. Nog voor het verstrijken van het rustsignaal maakte de bromtoon uit de speakers plaats voor muziek en konden de koude handen op elkaar. Na een uitgespeelde aanval bereikte een strakke voorzet van Cem Bozkurt de inkomende Dylan Zwartjes die boven iedereen uit toornde en met het hoofd fraai raak wist te koppen: 1-0.

Ook na de kantwisseling werden de kleumende toeschouwers niet verwend en was het eerder genieten van de carnavalsdeuntjes op de achtergrond dan het gebodene op de kunstgrasmat. Voor Groene Ster kogelde verdediger Sebastiaan de Jongh met een volley op de bovenkant van de lat. TOP probeerde wel de bakens te verzetten, maar de enige noemenswaardige kans was al in het eerste bedrijf gevallen toen een schot van Anwar Tuithof een makkelijke prooi was voor Willem-Jan Thijssen. De Ossenaren (met twee A-junioren in de basiself en twee ingevallen B-junioren) kregen nog wel een aantal hoekschoppen, maar daar bleef het dan ook bij. Aan Groene Ster zijde waren inmiddels Kevin Vijgen en Roel Schirra in de ploeg gekomen voor Jac-Jiro Römer en Kenny Tokaya. Een paar minuten voor het eindsignaal viel dan toch de 2-0 nadat TOP-verdediger Coen van Beljouw een voorzet van Roel Schirra onbedoeld buiten bereik van zijn eigen doelman in de kruising kopte.

Groene Ster boekte een belangrijke eerste driepunter van 2016 in een duel dat over 90 minuten geen schoonheidsprijs verdiende. Over dat laatste maalde na afloop eigenlijk niemand om. De punten zijn immers broodnodig waarmee de groen-witten zich nestelen in een drukbezet deel van de ranglijst. Komende zondag wordt de competitie vervolgd met een uitduel bij Gemert, dat maar één verliespunt minder heeft als Groene Ster. Om een verdere opmars in gang te zetten zal er op sportpark Molenbroek een resultaat moeten worden gehaald.

Groene Ster – SV TOP 2-0 (1-0). 43. Dylan Zwartjes 1-0, 88. Coen van Beljouw (eigen doelpunt) 2-0. Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel). Geel: Sebastiaan de Jongh (Groene Ster).

Bekijk foto’s Groene Ster – SV TOP (met dank aan Lucho Carreno)

Kliknieuws: Zeer zwaar gehavend SV TOP redt het niet: 2-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *