Groene Ster lang kansloos tegen Gemert

Groene Ster verloor afgelopen zondag met 3-2 van Gemert. De Heerlerheidse ploeg liet zich in Gemert te makkelijk overrompelen door de thuisclub die ook aan een moeizaam seizoen bezig is. Toch was de start veelbelovend, de eerste kans was er voor Maikel van Kesteren maar diens poging ontbeerde schotkracht. Net als in de thuiswedstrijd liep Groene Ster ook nu in een vroeg stadium tegen een achterstand aan. Jasper Lalisang strafte een misverstand in de Groene Ster-defensie simpel af: 1-0. Groene Ster verstopte zich niet en was na ruim twintig minuten dicht bij de gelijkmaker. Een overtreding op Remo Gielkens leverde een vrije trap op, waarna Roel Schirra vanaf bijna twintig meter onhoudbaar voor Gemert-doelman Sven van Ommeren op de lat schoot. Vijf minuten voor rust scoorde Gemert opnieuw, vanaf de achterlijn wist Joost Habraken -die teveel vrijheid kreeg- de bal voor te zetten. Mede geholpen door de wind viel de bal bij de tweede paal in het doel: 2-0. Op slag van rust was Groene Ster dicht bij de aansluitingstreffer, Gemert-verdediger Ronny van den Elzen wist een inzet van Remo Gielkens van de lijn te halen en Maikel van Kesteren twijfelde te lang bij de rebound.

Na de pauze probeerde Groene Ster -met Kevin Vijgen als extra aanvaller voor verdediger Jac-Jiro Römer- tevergeefs aanvallend meer druk te zetten. Het was opnieuw Gemert dat de score uitbouwde. Bij een snelle tegenaanval werd de defensie van Groene Ster ontrafeld en scoorde na een prachtige aanval de naar het betaald voetbal (FC Oss) vertrekkende Thijs van Pol fraai koppend 3-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist. Toch werd het nog enorm spannend in de slotfase. Maikel van Kesteren kopte vier minuten voor tijd de 3-1 binnen, op aangeven van de bij Groene Ster debuterende Hongaarse verdediger Mózes Bence Aranyos. Drie minuten later zorgde een vrije trap van Dylan Zwartjes voor 3-2. De bal vanaf 35 meter verraste de verdediging van Gemert inclusief doelman Sven van Ommeren. Hierna had een van richting veranderde inzet van Remo Gielkens zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren. Deze bleef echter uit, want ook uit een hoekschop in de blessuretijd werd niet gescoord. Groene Ster had weliswaar gezien het spelbeeld geen recht op een gelijkspel, daar was het spel van de sterdragers deze wedstrijd te onsamenhangend voor.

Aanstaande zondag reist Groene Ster af naar OSS’20 voor de bekerconfrontatie in de vijfde bekerronde. Een duel waarin Groene Ster als cupfighter graag voor een verrassing wil zorgen. Op zondag 6 maart staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen DOSKO uit Bergen op Zoom op het programma.

Gemert – Groene Ster 3-2 (2-0). 6. Jasper Lalisang 1-0, 39. Joost Habraken 2-0, 60. Thijs van Pol 3-0, 87. Maikel van Kesteren 3-1, 90. Dylan Zwartjes 3-2. Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan (Cuijk). Geel: Kees Brugmans, Erik van Dijk (beiden Gemert) en Mick Hellemons (Groene Ster).

Samenvatting Gemert – Groene Ster

Kliknieuws: Gemert laat zekere zege nog bijna glippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *