Bekerstunt Groene Ster in Oss

Groene Ster heeft opnieuw de naam als cupfighter waar gemaakt. Middels een 1-2 zege op klassegenoot OSS’20 werd afgelopen zondag de kwartfinale bereikt van de districtsbeker Zuid II. Hoewel in de achtste finale van de districtsbeker tussen de hoofdklassers OSS’20 en Groene Ster voor de aftrap maar één favoriet was, namelijk de nummer drie op de ranglijst OSS’20. De Ossenaren wisten enkele weken geleden in Heerlerheide nog de volle winst te behalen (1-4), verloren nog geen duel in het nieuwe jaar en beschikken over de meest scorende voorhoede van de hoofdklasse B. Toch stapte Groene Ster door een sterke teamprestatie met de overwinning van het veld. Door dit knappe resultaat voegen de groen-witten zich als laatste ploeg bij de acht clubs die in de kwartfinales van de districtsbeker gaan uitkomen. Voor Groene Ster wacht in de volgende bekerronde een uitduel bij tweedeklasser VV Schaesberg.

De sterdragers gingen geconcentreerd van start op het frisse sportpark De Rusheuvel en legden in de eerste helft, gesteund door de wind in de rug, de basis voor de verrassende winst. Al in de twaalfde minuut was het raak. Een verre inworp van Dylan Zwartjes werd door Remo Gielkens knap terug gelegd op Roel Schirra die 0-1 liet aantekenen. Groene Ster bleef na de voorsprong de aanval zoeken en was met name bij indraaiende hoekschoppen gevaarlijk. Zo was verdediger Kevin Werker na een hoekschop van Dylan Zwartjes dicht bij de 0-2. Na een half uur verdubbelde Groene Ster de score. Opnieuw bereikte een strakke hoekschop van Dylan Zwartjes de mee opgekomen Kevin Werker. De centrale verdediger bediende Roy Bejas die vervolgens de 0-2 op het scorebord liet zetten. Op slag van rust verzuimde Kevin Vijgen de 0-3 te produceren, geheel vrij voor de doelman van OSS’20 wist de aanvaller niet te scoren. In de eerste helft was er maar één echte grote scoringskans voor de thuisclub. De rappe flankaanvaller Ferhat Coskun brak door, maar zijn harde schot werd door doelman Geoffrey Jacobs fraai gestopt.

Na de pauze moest middenvelder Kenny Tokaya geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en Cem Bozkurt werd zijn vervanger. Vanaf de aftrap probeerde OSS’20 de schade te herstellen waardoor een hard werkend Groene Ster dan ook massaal terug moest in de verdediging. Echter de thuisploeg kwam niet verder dan de aansluitingstreffer via een kopbal van verdediger Martijn van der Sande. Al was diezelfde speler vlak na zijn treffer met een tweede kopbal, die net naast het doel ging, dicht bij de gelijkmaker. Groene Ster bleef in het restant door een hecht collectief knap overeind, waarbij doelman Geoffrey Jacobs zijn kwaliteiten toonde met een aantal voortreffelijke reddingen.

Voor Groene Ster een enorme opsteker in de aanloop naar de competitiekraker tegen DOSKO uit Bergen op Zoom in de strijd voor klassebehoud in de hoofdklasse B. Daarnaast zorgt het bereiken van de kwartfinale in de districtsbeker voor een fraai affiche. Een Parkstadderby tegen de koploper van de tweede klasse G: VV Schaesberg. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Paasmaandag 28 maart 2016 (aanvang: 14.30 uur).

OSS’20 – Groene Ster 1-2 (0-2). 12. Roel Schirra 0-1, 28. Roy Bejas 0-2, 62. Martijn van der Sande 1-2. Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan (Cuijk).

knvb
Kwartfinales:
1 VV Schaesberg – Groene Ster
2 UDI’19/Beter Bed – EVV
3 Avanti’31 – Spaubeek
4 Chevremont – Venlosche Boys


Halve finales:

A Winnaar 3 – Winnaar 2
B Winnaar 4 – Winnaar 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *