Start derde periode: Groene Ster – DOSKO

Komende zondag start de derde en laatste periode in de hoofdklasse B als Groene Ster het op eigen veld opneemt tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. Het is het begin van een reeks van belangrijke duels waarin de ontknopingen zullen naderen in een spannende competitiejaargang. Net als het vorige competitieduel tegen Gemert wacht zondag opnieuw een belangrijke krachtmeting voor de groen-witten aangezien DOSKO vier punten meer bezit, maar ook één duel meer heeft gespeeld. Voor Groene Ster is het dus zaak om de volle buit in Heerlerheide te houden om zo het zicht naar hogere plaatsen te blijven behouden. Vanaf onderkant linkerrijtje tot aan een nacompetitie-plek staan een aantal ploegen dicht op elkaar. Wie nu ook deel uitmaakt van dit grote middenmootlint is Vlissingen. De Zeelanders kregen deze week van de KNVB vier punten in mindering wegens een incident in het thuisduel tegen UDI’19.

Zondag komt DOSKO naar sportpark Pronsebroek. De Doskoanen zullen in Heerlerheide op zoek willen gaan naar de eerste driepunter van 2016. Voor de ploeg van trainer Peter Sweres leverde de tweede seizoenshelft tot nu toe alleen een remise op tegen UDI’19 (2-2), de overige drie gespeelde duels van het nieuwe jaar gingen verloren tegen achtereenvolgens Dongen, Blauw Geel’38 en Gestel. Groene Ster tankte afgelopen zondag vertrouwen door de knappe bekerwinst tegen de sterke klassegenoot OSS’20 en zal deze opsteker een passend vervolg willen geven in competitieverband. Het eerdere onderlinge treffen in Bergen op Zoom eindigde in een 1-1 gelijkspel, nadat Groene Ster lange tijd de benutte strafschop van Roel Schirra koesterde. Zes minuten voor het eindsignaal tekende DOSKO via Wesley van Zundert alsnog voor de gelijkmaker. Gezien de stand op de ranglijst zullen beide teams met een dergelijke uitslag dit keer geen genoegen nemen.

Wij hopen u zondagmiddag te mogen begroeten op sportpark Pronsebroek om Groene Ster in deze belangrijke fase van het seizoen dat extra zetje te geven als 12e man. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!


PUPIL VAN DE WEEKPupil1516-8

Zondag 6 maart 2016 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – DOSKO 1 Yoshua Yacoub pupil van de week. Yoshua is 8 jaar en zit in groep 5 van basisschool De Wegwijzer. Yoshua is de doelman van Groene Ster F3 welk team getraind wordt door Buddy Faessen en Vincent Snippe. Zijn favoriete speler is Arjen Robben en zijn favoriete club is Roda JC. Yoshua voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen DOSKO. Deze week is er geen team van de week.

 

 

 


SPONSOREN VAN DE WEEK

Flexpoint-nw

Perfect_Brandpreventie2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *