Groene Ster grijpt cruciale driepunter tegen DOSKO

Groene Ster is de derde periode in de hoofdklasse B sterk gestart door het belangrijke duel tegen DOSKO in een 3-1 overwinning om te zetten. Groene Ster startte voortvarend op eigen vertrouwde bodem en liet nog binnen het half uur een 2-0 voorsprong noteren door twee fraaie kopbaltreffers van Maikel van Kesteren en Remo Gielkens. Nog voor de rust scoorden de bezoekers uit Bergen op Zoom via een fraaie pegel van Brian Kruf. Omdat Groene Ster in de tweede helft verzuimde de score verder uit te bouwen, bleef het lang spannend. Een kwartier voor het eindsignaal gooide Remo Gielkens het duel definitief in het slot door na een prima aanval knap af te ronden.

Een belangrijk treffen op sportpark Pronsebroek tussen twee ploegen die onderin weg willen komen. Gesterkt door de bekerwinst bij OSS’20 waren de goede intenties van Groene Ster meteen zichtbaar in de eerste minuut. Groene Ster voetbalde zich naar voren en kreeg via Maikel van Kesteren de eerste mogelijkheid. Na voorbereidend werk van Remo Gielkens knalde de aanvoerder echter te hoog. Bij de volgende aanval was het wel raak voor de thuisploeg. Dylan Zwartjes werd aan de rechterkant vrij gespeeld en leverde bij de tweede paal een ragfijne voorzet af op het hoofd van Maikel van Kesteren: 1-0. Een sterke start voor de groen-witten, maar toch was het oppassen voor de gevaarlijke standaardsituaties van DOSKO. Doelman Willem-Jan Thijssen voorkwam tot tweemaal toe de gelijkmaker door achtereenvolgens een kopbal van Brian Kruf en een bekeken schot van Nicky Nuytemans onschadelijk te maken. Nog voor het half uur wist Groene Ster de voorsprong uit te bouwen. Pegelde eerst Dylan Zwartjes in kansrijke positie nog te hoog over, even later was het wel raak nadat een hoekschop van Roel Schirra werd binnen gekopt door Remo Gielkens: 2-0. Het spel golfde in die fase inmiddels op en neer, want ook de bezoekers bleven aan hun kansen ruiken. Zo spatte een kopbal van Brian Kruf via de binnenkant van de paal terug het veld in. De DOSKO-spits poogde het even later van een grotere afstand en zag zijn ferme schot op fraaie wijze tegen de touwen belanden achter Willem-Jan Thijssen. Groene Ster had op dat moment al noodgedwongen moeten wisselen nadat Roy Bejas met een fikse hoofdwond niet meer verder kon en Jac-Jiro Römer zijn vervanger werd. De aansluitingstreffer gaf de bezoekers weer enige hoop en de supporters zicht op een spannende tweede helft.

In de tweede helft verzuimde Groene Ster vooralsnog om die spanning weg te nemen door een aantal uitgespeelde mogelijkheden onbenut te laten. Zo kopte Mick Hellemons in vrije positie naast, redde gastendoelman Nick Lodiers op een glijdende inzet van Maikel van Kesteren en zag Roel Schirra zijn schotpoging naast de linkerpaal scheren. Een kwartier voor het eindsignaal van de goed leidende arbiter Patrick Voogsgeerd kwam dan toch de bevrijdende 3-1 op de teller. Een snelle spelhervatting van Willem-Jan Thijssen bracht de combinerende Roel Schirra en Remo Gielkens in stelling, waarna laatstgenoemde doeltreffend de trekker wist over te halen: 3-1. Gedurende de tweede helft werd DOSKO niet meer in het spel gelaten en had Groene Ster beduidend beter grip op het duel. Willem-Jan Thijssen redde nog fraai op een indraaiende vrije trap van rechtsback Nikai Derwort, waarna Kevin Werker attent wegwerkte. Groene Ster liet vervolgens na om de score een hoger aanzien te geven. Zo stoomde Kevin Vijgen een paar keer goed op, maar diens pogingen leverde geen treffers meer op door een redding van DOSKO-doelman Lodiers en een schot naast de rechterpaal.

Groene Ster voegt drie belangrijke punten toe aan het totaal en heeft de gewenste aansluiting met een groot aantal andere ploegen in het rechterrijtje. Om de zege van waarde te voorzien zal moeten worden doorgepakt in het uitduel van komende zondag bij DESO in Oss, een rechtstreekse concurrent die met twee punten minder (en een wedstrijd minder) in de nek van Groene Ster hijgt.

Groene Ster – DOSKO 3-1 (2-1). 13. Maikel van Kesteren 1-0, 29. Remo Gielkens 2-0, 40. Brian Kruf 2-1, 73. Remo Gielkens 3-1. Scheidsrechter: P.H.N. Voogsgeerd (Lichtenvoorde). Geel: Nikai Derwort, Jorn Hopmans (beiden DOSKO).

Bekijk foto’s Groene Ster – DOSKO (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *