Groene Ster naar Oss voor 200e hoofdklasseduel

Komende zondag reist Groene Ster voor de vierde keer dit seizoen af naar het Brabantse Oss waar DESO gastheer zal zijn. Voor Groene Ster een jubileumwedstrijd, het is inmiddels het 200e officiële hoofdklasseduel van de groen-witten in het achtste seizoen in de hoofdklasse B. Aan de eerdere drie ontmoetingen in Oss heeft Groene Ster dit seizoen goede herinneringen bewaard met winst bij SV TOP (0-3), een remise bij OSS’20 (0-0) en de recente bekerwinst bij hetzelfde OSS’20 (1-2).

Zondagmiddag om 14.30 uur staat hoofdklasse-debutant DESO te wachten op sportpark De Rusheuvel. Een duel tussen de nummers 11 (Groene Ster) en 12 (DESO) van de ranglijst met vooraf de nodige belangen op het spel. De winnaar doet namelijk goede zaken om de gevaarlijke nacompetitie-plekken te verlaten. Uit de drie gespeelde wedstrijden van 2016 (2 duels van DESO werden afgelast) behaalden de Ossenaren een punt op bezoek bij Blauw Geel’38 (1-1) en werd er twee keer verloren tegen EHC/Heuts (0-2) en vorige week bij Vlissingen (1-0). DESO, dat zondag aanvoerder en ex-prof Angelo Simone nog mist vanwege een schorsing, staat twee punten achter Groene Ster met een duel minder gespeeld. Beide opponenten hebben daarnaast exact hetzelfde doelsaldo.

Groene Ster putte afgelopen zondag vertrouwen uit de winstpartij tegen DOSKO en zal in Oss willen doorpakken om de ingeslagen weg te continueren. Het neerzetten van een serie zal immers pas echt sprongen op de ranglijst betekenen gezien het feit dat tussen plaats 6 (Halsteren) en plaats 12 (DESO) zeven ploegen om elkaar heen zwerven met een miniem verschil van twee verliespunten. De allereerste ontmoeting in Heerlerheide ging nipt verloren voor Groene Ster (0-1) in een duel waarbij beide ploegen elkaar goed in balans hielden en een gelijkspel ook rechtvaardig zou zijn geweest. Zondag kan Groene Ster sportieve revanche nemen met als doel de eerste competitiezege van 2016 op vreemde bodem te bewerkstelligen.

Geef u op voor de busreis naar Oss!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Oss. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Zondag 13 maart 2016
DESO/van der Horst – Groene Ster
Locatie: Sportpark De Rusheuvel

Scheidsrechter: J.J.M. Vries
aanvang: 14.30 uur
vertrek bus: 11.15 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *