Groene Ster wint opnieuw in Oss

Nadat Groene Ster twee weken geleden verrassend de bekerwedstrijd won in Oss tegen OSS’20 met 1-2, stond gisteren opnieuw een bezoek aan Sportpark De Rusheuvel in Oss op het programma. Tegenstander was de buurman van OSS’20, het in zes jaar tijd van de vijfde klasse naar de hoofdklasse opgeklommen DESO (Door Eendracht Sterk Oss). Voor beide ploegen een enorm belangrijke wedstrijd om klassenbehoud te realiseren. Groene Ster boekte een zwaarbevochten 2-3 zege in Oss en heeft daardoor de aansluiting gekregen met de ploegen die op een veilige plek staan.

De omstandigheden waren gistermiddag in Oss niet best, een slecht veld en een enorme felle wind maakten bij voorbaat al duidelijk dat goed voetbal moeilijk zou worden. De mouwen moesten dan ook worden opgerold. In de openingsfase van de eerste helft was het meeste balbezit voor Groene Ster en verscheen de Heerlerheidse ploeg het meest voor DESO-doelman Nick Leijten, maar bij de schoten op doel ontbrak de juiste richting. Uit het niets scoorde DESO fraai via Quincy Broers 1-0. Groene Ster toonde na de achterstand veerkracht en bleef brutaal de aanval zoeken en niet zonder succes. Een strakke voorzet van de rechterkant van Dylan Zwartjes bereikte op maat de goed opgestelde Remo Gielkens, die fraai de gelijkmaker inkopte (1-1). Twee minuten voor de pauze was het opnieuw raak. Een hoekschop van Roel Schirra werd door Maikel van Kesteren goed in de doelmond gekopt, waarna de attente Remo Gielkens opnieuw succesvol inkopte en Groene Ster op een 1-2 voorsprong bracht.

Na de pauze leek Groene Ster terug te moeten in de verdediging. DESO speelde vanaf de aftrap vol op de aanval en kwam tien minuten na rust op 2-2 door een verrassende schuiver in de korte hoek via de geslepen 33-jarige routinier Donny van Herpen. Opnieuw toonde Groene Ster wilskracht en nam het initiatief over. Na ruim een uur spelen brak Kevin Vijgen op links door en zijn voorzet werd door Cem Bozkurt teruggelegd op Roel Schirra, die knap de 2-3 inschoot. Hierna bleef een collectief hard werkend Groene Ster fier overeind, al werden de slotminuten hectisch toen DESO alles of niets ging spelen en zelfs doelman Nick Leijten permanent de frontlinie opzocht. Tot grote opluchting werd in de slotminuut een buitenspeldoelpunt van DESO afgekeurd.

Door de overwinning blijft Groene Ster de aansluiting behouden met een groot aantal andere ploegen in het rechterrijtje. Het verschil tussen nummer zeven Vlissingen en nummer elf Groene Ster bedraagt nog slechts twee punten, waarbij de groen-witten het inhaalduel bij UDI’19 (zondag 17 april 2016) nog tegoed hebben. Met drie overwinningen op rij, voor de beker 2-1 winst bij OSS’20 en voor de competitie 3-1 winst op DOSKO en 2-3 winst bij DESO, heeft Groene Ster een prima reeks neergezet en lijkt men klaar voor de enige derby van het seizoen tegen de hoog geklasseerde buurman EHC/Heuts. Met in het achterhoofd de goed gespeelde return in Hoensbroek, waar Groene Ster te weinig kreeg, en de sterke reeks in de laatste drie wedstrijden moet er voldoende zelfvertrouwen aanwezig zijn voor de Heerlense stadsderby aanstaande zondag om 14.30 uur in sportpark Pronsebroek.

DESO/van der Horst – Groene Ster 2-3 (1-2). 26. Quincy Broers 1-0, 37. Remo Gielkens 1-1, 43. Remo Gielkens 1-2, 57. Donny van Herpen 2-2, 65. Roel Schirra 2-3. Scheidsrechter: J.J.M. Vries (Bunde). Geel: Roy Janssen, Mózes Aranyos (beiden Groene Ster).

Bekijk foto’s DESO – Groene Ster (bron: Jo van Herpen)

Kliknieuws: DESO verliest en vreest voor nacompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *