Groene Ster maakt zich op voor derbystrijd tegen EHC/Heuts

Komende zondag is het derbytime als de enige Limburgse burenstrijd van de hoofdklasse B tussen Groene Ster en EHC/Heuts op het programma staat. Een affiche waar de voetballiefhebbers uit Heerlerheide en Hoensbroek altijd reikhalzend naar uitkijken.

Groene Ster kent een sterke start van de belangrijke derde periode met twee winstpartijen op de concurrenten DOSKO en DESO. De manschappen van Harrie Thoma, Dave Zafarin en Diego Jongen zullen de stadsderby moeten aangrijpen om de ingeslagen weg te blijven volgen. In het rechterrijtje staat alles zo dicht bij elkaar dat de wedstrijdpunten van groot belang zijn in deze fase van het seizoen. EHC/Heuts kent een zeer verdienstelijk verloop van de competitie. Na een sterke eerste seizoenshelft haalde de ploeg van trainer Paul Meulenberg uit de zes gespeelde duels van 2016 drie keer de winst en werden er ook even zo veel duels verloren. Afgelopen zondag bleek OSS’20 te sterk (0-3) in een rechtstreeks duel om de tweede plek, waardoor de Hoensbroekenaren met 38 punten de top 3 van de hoofdklasse B completeren. Zondagmiddag zal EHC/Heuts op sportpark Pronsebroek de rug willen rechten voor deze uitglijder.

Het eerdere duel op sportpark De Dem eindigde voor Groene Ster in mineur. Lange tijd leek de brilstand een juiste afspiegeling te geven van het wedstrijdbeeld totdat de slotminuut alsnog fataal werd voor de groen-witten. Groene Ster zal derhalve sportieve revanche gevoelens hebben voor deze onterechte nederlaag en met het opgekrikte vertrouwen door de zeges op OSS’20 (beker), DOSKO en DESO (beiden competitie) strijdbaar aan de aftrap verschijnen. Tel daarbij het feit op dat niemand voor elkaar onder wilt doen in een derby en de ingrediënten voor een interessante ontmoeting tussen beide hoogst spelende Heerlense voetbalclubs zijn verklaard.

Wij nodigen u zondagmiddag uit om een bezoek te brengen aan sportpark Pronsebroek om Groene Ster in deze belangrijke fase van het seizoen langs de lijn te ondersteunen als 12e man. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!


PUPIL VAN DE WEEKPupil1516-9

Zondag 20 maart 2016 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – EHC/Heuts 1 Jessy Snippe pupil van de week. Jessy is 8 jaar en zit in groep AB van basisschool Adelante. Jessy speelt in de F3 op het middenveld en in de achterhoede. Dit team wordt getraind wordt door zijn vader Vincent Snippe en Buddy Faessen. Zijn favoriete club is Roda JC en zijn favoriete speler is Tom van Hyfte. Jessy voorspelt een 2-0 overwinning voor Groene Ster tegen EHC/Heuts. Het team van de week is Groene Ster F3, zij zullen in de rust strafschoppen nemen op de reserve doelman van Groene Ster.

 

 


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

De wedstrijdbal voor de derby Groene Ster – EHC/Heuts is geschonken door het ‘Greun Hedsjer Gilde’, bestaande uit vele Groene Ster leden, oud-spelers en oud-bestuursleden met een grote staat van dienst binnen RKSV Groene Ster. Als supporters bezoeken de leden van het Greun Hedsjer Gilde alle thuiswedstrijden en wordt er ook geregeld met de bus meegegaan naar de verre uitwedstrijden. Het bestuur van Groene Ster bedankt het Greun Hedsjer Gilde voor deze fraaie ondersteuning.


SPONSOREN VAN DE WEEK

Eurohandelsonderneming

Bazuin

Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *