Groene Ster na rust onderuit in derby tegen EHC/Heuts

Na een 0-0 ruststand verloor Groene Ster de Limburgse hoofdklasse derby tegen EHC/Heuts uiteindelijk met 0-3. Met name de eerste helft had Groene Ster de betere kansen om de voorsprong te pakken. In de tweede helft werd de burenstrijd beslist door drie Hoensbroekse treffers in het laatste kwartier.

Voorafgaand aan de enige Limburgse derby van de hoofdklasse B had het G-team van Groene Ster al een positief sein afgegeven door EHC/Heuts G1 met 4-2 te verslaan in het verschoven competitieduel. Op een weer eens prima gevuld sportpark Pronsebroek kenmerkte het eerste kwartier zich door het aftasten aan beide zijden. EHC/Heuts maakt een prima seizoen door met een derde plaats op de ranglijst. De ploeg van Paul Meulenberg verloor vorige week het duel om de tweede plaats tegen OSS’20, waar het ontbreken van een aantal vaste waarden zich liet gelden. Groene Ster wilde de sterke start in de derde periode een vervolg geven om de weg naar boven verder in te slaan. Na het eerste kwartier voetbal was het Groene Ster dat tot drie keer toe een mogelijkheid kreeg om de score te openen. Na sterk doorzetten probeerde aanvoerder Maikel van Kesteren de verre hoek te zoeken, echter EHC-verdediger Mitch Kok bracht redding op de doellijn. Twee minuten later dwong Mózes Aranyos met een kopbal gastendoelman Job Bulters tot een uiterste redding. Laatstgenoemde wist ook even later de vrije trap van Roel Schirra onschadelijk te maken en met zijn handpalm tot hoekschop te verwerken. Een openingstreffer had het energieke treffen een kanteling kunnen geven. Die kwam er even later bijna aan de andere kant. Na een snelle aanval van EHC/Heuts werd routinier Ron Starmans in stelling gebracht en na een onderling duel met Roy Bejas besloot arbiter Bram van Dongen uit Erp zowel naar de stip te wijzen als Roy Bejas een rode kaart voor te houden. Een resoluut besluit, maar na een conclaaf met de assistent-scheidsrechter Van Ostaijen, die in eerste instantie middels een vlagsignaal buitenspel constateerde, annuleerde de leidsman de gedane sancties. Na deze opwinding werd er weer gevoetbald en uiteindelijk de kleedkamers opgezocht met de brilstand op het scorebord.

De tweede helft ging vooralsnog gelijk op, alhoewel Groene Ster beduidend meer moeite had om tot kansen te komen. Kenny Tokaya was in de rust in de ploeg gekomen voor Remo Gielkens, die niet meer verder kon na een fikse onbestrafte overtreding van Youssef Koubali aan het einde van de eerste helft. Waar EHC/Heuts lange tijd van de goal kon worden afgehouden, viel toch de treffer voor de bezoekers nadat Mitch Kok uit een hoekschop raak wist te koppen. Na de openingstreffer van EHC/Heuts probeerde Groene Ster tevergeefs op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De schade werd nog groter nadat een forse overtreding op de Hongaarse Groene Ster-verdediger Mózes Aranyos onbestraft bleef. EHC/Heuts profiteerde van zijn wegvallen op de linkerflank via EHC-aanvaller Lars Gulpen die vrij voor het doel van Groene Ster verscheen. De inzet van Gulpen werd in eerste instantie nog gepareerd door Willem-Jan Thijssen, maar de in het veld terugspringende bal werd door Peter-Jan Erkens opgevangen en afgerond: 0-2. Hierna was het verzet van Groene Ster definitief voorbij. De 0-3 in de slotminuut via invaller Joep van Maasakkers was alleen nog goed voor de statistieken.

Een jammerlijke nederlaag voor de groen-witten, een goed resultaat had immers een sprongetje op de ranglijst kunnen betekenen. In het rechterrijtje van de hoofdklasse B zal het tot de laatste wedstrijddag (Pinkstermaandag 16 mei 2016) spannend blijven voor de verdeling van de plaatsen. In de resterende zeven finales zal Groene Ster die veilige plaatsen moeten zien op te zoeken. Over twee weken staat de uitwedstrijd in Veghel bij Blauw Geel’38/JUMBO op de agenda. Wederom een belangrijk duel tegen een ploeg die dicht in de buurt van Groene Ster vertoeft. Paasmaandag wacht echter eerst de bekerklus als Groene Ster op bezoek gaat bij VV Schaesberg, de koploper in de tweede klasse G. Inzet van dit bekerduel is een plaats in de halve finale van de districtsbeker, maar bovenal plaatsing voor het landelijke bekertoernooi 2016-2017.

Groene Ster – EHC/Heuts 0-3 (0-0). 72. Mitch Kok 0-1, 79. Peter-Jan Erkens 0-2, 90. Joep van Maasakkers 0-3. Scheidsrechter: B.J.J. van Dongen (Erp). Geel: Mitch Kok, Youssef Koubali (beiden EHC/Heuts).

Bekijk foto’s Groene Ster – EHC/Heuts (met dank aan Lucho Carreno)

Bekijk samenvatting Groene Ster – EHC/Heuts (met dank aan Gio Bouwens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *