Groene Ster klopt VV Schaesberg en bereikt wederom KNVB beker

Groene Ster heeft middels een 1-2 zege bij tweedeklasser VV Schaesberg de halve finale bereikt van de districtsbeker. Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning op de koploper van de tweede klasse G. Groene Ster-doelman Geoffrey Jacobs stopte een kwartier voor tijd bij een 1-2 voorsprong een strafschop van Schaesberg-topscorer Danny Latten. De doelpunten aan Groene Ster-zijde werden gescoord door Mick Hellemons en Dylan Zwartjes. Door deze overwinning mogen de groen-witten in het komende seizoen 2016-2017 wederom deelnemen aan de landelijke KNVB beker. Groene Ster speelde dit seizoen ook al in het kader van de KNVB beker, waarin zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen in de eerste ronde te sterk bleek.

Na de eerste helft leek het voor Groene Ster geen moeilijke middag te worden op sportpark Strijthagen. Een met veel mensen achter de bal spelend Schaesberg moest steeds verder terug in de defensieve stellingen. In de laatste vijf minuten voor de pauze sloeg de Heerlerheidse ploeg tweemaal genadeloos toe. Op aangeven van Roel Schirra kopte de goed meegekomen Mick Hellemons de 0-1 achter Schaesberg-doelman Kain Bours en op slag van rust zorgde Dylan Zwartjes met een fantastisch afstandsschot voor 0-2.

Meteen na de pauze verzuimde Groene Ster de 0-3 te scoren nadat een schot van Kevin Vijgen opnieuw knap werd gepareerd door Schaesberg-goalie Bours. Na een dubbele aanvallende wissel aan Schaesberg-zijde (Martijn Sangen en Kay Benders kwamen in de ploeg) koos de thuisclub succesvol voor een alles of niets offensief. Groene Ster moest dan ook terug in de verdediging. De aansluitingstreffer kwam van de voet van Tom Hoogervorst (1-2). Drie minuten later ging Schaesberg-spits Danny Latten onderuit in een duel met Kevin Werker. Scheidsrechter Pieter Kox wees resoluut naar de stip en stuurde Kevin Werker, na raadpleging van zijn neutrale assistent, met rood van het veld. Goalgetter Danny Latten nam zelf de strafschop, maar met een schitterende en ultieme redding kwam doelman Geoffrey Jacobs als winnaar uit de bus. In een spannende slotfase was Schaesberg dicht bij de gelijkmaker en verzuimde aan Groene Ster-zijde gelegenheidsspits Cem Bozkurt de bevrijdende 1-3 te scoren.

Door deze zege heeft Groene Ster zich in navolging van vorig seizoen opnieuw geplaatst voor de laatste vier van de districtsbeker, waardoor deelname aan het landelijke KNVB bekertoernooi opnieuw is zeker gesteld. Een prima prestatie waarbij Groene Ster een passend vervolg heeft gegeven aan de eerdere uitduels in de knock-out fase toen sterke tegenstanders als eersteklasser Heidebloem/Bovitec en hoofdklasser OSS’20 werden geëlimineerd. De cijfers in het bekertoernooi beginnen inmiddels ongekende vormen aan te nemen voor Groene Ster. Vanaf seizoen 2007-2008 tot en met het nieuwe seizoen 2016-2017 staat inmiddels acht keer deelname aan de prestigieuze landelijke KNVB beker op het palmares. Daarbij werd in deze periode vijf keer de districtsbekerfinale behaald. Om ook dit seizoen de bekerfinale (zondag 22 mei 2016) te bereiken zal Groene Ster het in de halve finale eerst moeten opnemen tegen Chevremont, de trotse koploper van de eerste klasse D. Dit bekertreffen in Kerkrade staat vooralsnog gepland op donderdagavond 14 april 2016 (19.30 uur).

Overigens zal de eerste bekerronde (voorronde) voor de landelijke KNVB beker in de nieuwe opzet plaatsvinden op woensdag 17 augustus 2016. Begin juli 2016 zal hiervoor de loting plaatsvinden in Zeist.

VV Schaesberg – Groene Ster 1-2 (0-2). 40. Mick Hellemons 0-1, 45. Dylan Zwartjes 0-2, 71. Tom Hoogervorst 1-2. Scheidsrechter: P.J. Kox (Roermond). Rood: Kevin Werker (Groene Ster).

Bekijk foto’s VV Schaesberg – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *