Deelname topamateurs in KNVB beker uitgebreid

Met ingang van seizoen 2016/2017 wordt het aantal amateurverenigingen dat deelneemt aan de KNVB beker uitgebreid. Dit seizoen doen er 50 amateurverenigingen mee en dit zullen er 68 worden.

Voor het bekertoernooi blijken de topamateurs al langer een aanwinst te zijn. Dit blijkt wel uit het feit dat er dit bekerseizoen liefst vijf ploegen (Hoofdklasser Excelsior’31 en Topklassers HHC Hardenberg, Kozakken Boys, Capelle en VVSB) uit het amateurvoetbal bij de laatste zestien teams in het toernooi uitkwamen.

Nog nooit in de geschiedenis van het KNVB bekertoernooi drongen er zo veel amateurclubs door tot de achtste finale. En ook in de kwartfinale, waar HHC en VVSB het respectievelijk opnemen tegen AZ en FC Den Bosch, speelden er niet eerder twee amateurploegen.

Nieuwe opzet

Om de nieuwe opzet te bewerkstelligen wordt de inrichting van het KNVB bekertoernooi lichtelijk gewijzigd. Zo zal er een extra voorronde gespeeld worden door 36 amateurverenigingen en begint het bekertoernooi, vanwege de druk op het (internationale) competitieprogramma, op woensdag 17 augustus.

De eerste ronde begint één week later op woensdag 24 augustus en hier zal door 42 teams worden gestreden om een plek bij de laatste 64. De betaald voetbalclubs zullen, evenals de kampioenen en periodekampioenen van beide Topklassen in de tweede ronde instromen. Door de tweede ronde op 20/21/22 september 2016 te spelen hebben de amateurclubs voldoende tijd om zich voor te bereiden op een eventuele ontmoeting met een betaald voetbalorganisatie.

Daarnaast zullen clubs uitkomend in de Tweede divisie en Topklasse niet langer deelnemen aan de districtsbeker.

KNVB-1617

Wie stroomt wanneer in?

  • 2e ronde -> De Betaald voetbalclubs, en de Topklasse kampioenen en periodekampioenen (43 elftallen).
  • 1e ronde -> De volgende 9 elftallen op de ranglijst per Topklasse stromen en de 6 kampioenen van de Hoofdklassen (24 elftallen).
  • Voorronde -> Resterende Topklasse teams die geen nacompetitie spelen of rechtstreeks degraderen, de winnaars van de nacompetitie tussen Top- en Hoofdklasse en de halve finalisten per districtsbeker (36 elftallen).

Bron: knvb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *