Groene Ster moet oogsten in Veghel

Op de eerste zondag van april zal de bus van Groene Ster de trip maken naar Veghel als Blauw Geel’38/JUMBO de tegenstander zal zijn. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg wederom een enorm belangrijk duel om aan te blijven klampen bij de veilige plaatsen op de ranglijst. Door de zege van DESO op Gestel van verleden week staan tussen plek 6 en 12 inmiddels zeven ploegen binnen een afstand van twee verliespunten van elkaar. Binnen deze range staat zondag de ontmoeting tussen Blauw Geel’38 en Groene Ster op de agenda, waarbij de Veghelaren een verliespunt meer bezitten als Groene Ster. Het mag duidelijk zijn dat de winnaar van dit duel goede zaken kan doen.

Het eerdere onderlinge treffen in Heerlerheide ging voor Groene Ster onfortuinlijk met 0-2 verloren. Nadat er lang een brilstand op het scorebord prijkte, brak een dubieuze strafschop het duel open waarna Blauw Geel’38 in het restant wel de kansen wist te benutten. Zondagmiddag zal Groene Ster gebrand zijn op eerherstel, zeker ook na de 0-3 competitienederlaag tegen buur EHC/Heuts. De statistieken over het duel Blauw Geel’38 – Groene Ster wijzen uit dat beide teams elkaar redelijk in evenwicht houden. Groene Ster verloor vorig seizoen in de slotseconden van het duel met 2-1 en in de twee seizoenen daarvoor stond er twee keer een gelijkspel op het scorebord. De laatste winstpartij in Veghel dateert van november 2011 toen Groene Ster er met een 1-2 zege (doelpunten Ronald Dassen en Dave Zafarin) vandoor ging in een wedstrijd die zich 90 minuten lang voltrok in een dichte mist. Met een optimale wedstrijdinstelling zullen de manschappen van Harrie Thoma/Dave Zafarin/Diego Jongen komende zondag voor een soortgelijk resultaat willen gaan. In Veghel zal doelman Willem-Jan Thijssen alweer zijn 200e officiële duel voor Groene Ster spelen.

Geef u op voor de busreis naar Veghel!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Veghel. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Kliknieuws: Blauw Geel’38 kan zondag zaken doen

Zondag 3 april 2016
Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster
Locatie: Sportpark Prins Willem Alexander

Scheidsrechter: V.L. Barett
aanvang: 14.30 uur
vertrek bus: 11.45 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *