Onnodige nederlaag Groene Ster bij Blauw Geel’38

Groene Ster leed afgelopen zondag in de strijd tegen klassenbehoud in de hoofdklasse B een pijnlijk 2-0 verlies bij concurrent Blauw Geel’38. Door dit verlies is vanaf dit moment elke van de nog zes te spelen competitiewedstrijden een regelrechte finale.

Als ploeg speelde de sterdragers collectief onder de maat. Al mag het ontbreken van de sterkhouders Kevin Werker en Remo Gielkens als geldig excuus worden aangevoerd. In een uiterst matige wedstrijd van beide kanten waren de hoogtepunten op één hand te tellen. Blauw Geel’38 kwam halverwege de eerste helft op voorsprong uit een toegekende strafschop die pas in tweede instantie werd benut. De strafschop van spits Emiel van der Sanden werd in eerste instantie gestopt door doelman Willem-Jan Thijssen, echter bij de rebound reageerde Blauw Geel’38-aanvaller Brian Peters een fractie eerder en scoorde alsnog 1-0. Groene Ster was voor de pauze slechts eenmaal dicht bij de gelijkmaker. Aanvoerder Maikel van Kesteren zag zijn schuiver net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na de pauze ging Groene Ster wat energieker van start, maar echte kansen op de gelijkmaker bleven uit. Na een goede individuele actie van Dylan Zwartjes was alleen Kevin Vijgen dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde in het zijnet. In de terechte ruime blessuretijd, om de zege over de streep te trekken zochten de Veghelaren veelvuldig de grond op om uitvoerig tijd te trekken, speelde Groene Ster alles of niets. De 1-1 viel echter niet meer en uit een snelle uitval scoorde de thuisclub 2-0 opnieuw via Brian Peters.

Al met al een onnodige en kostbare nederlaag voor Groene Ster in Veghel. Lange tijd om te treuren is er echter niet. In de komende week staan in zeven dagen drie belangrijke duels op het programma. Te beginnen met het thuisduel van aanstaande zondag tegen subtopper Gestel. Vervolgens wacht op donderdagavond 14 april de bekerkraker in de halve finale in en tegen Chevremont en op zondag 17 april speelt Groene Ster het inhaalduel tegen UDI’19/Beter Bed in Uden.

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster 2-0 (1-0). 24. Brian Peters 1-0, 90. Brian Peters 2-0. Scheidsrechter: V.L. Barrett (Deest).

Bekijk samenvatting Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster (Sky Line Sport)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *