Geen bekerfinale voor Groene Ster

Groene Ster heeft de finale van het districtsbekertoernooi niet weten te bereiken. Afgelopen donderdagavond moesten de groen-witten op bezoek bij Chevremont na strafschoppen capituleren nadat in de reguliere speeltijd geen doelpunten vielen (0-0). Groene Ster kan nu volledig de focus leggen op de competitie waar de eindspurt zal moeten worden ingezet om het hoofdklasse-behoud veilig te stellen.

Op een druk bezocht sportpark Kaffeberg hielden beide ploegen elkaar in de eerste helft goed in bedwang. Groene Ster kon zich wat meer beroepen op het balbezit, maar voor beide ploegen waren de uitgespeelde kansen schaars te noemen. Het meeste gevaar ontstond dan ook uit standaardsituaties of doelpogingen van verre afstand. Zo had de ferme pegel van Dylan Zwartjes een beter lot verdiend dan de lat boven Chevremont-goalie Cornelissen. Aan de andere kant zeilde een doelpoging van Thijmen van Iersel over. Ook na de thee gaven de defensies van beide ploegen weinig weg. Groene Ster ging wat nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer en zag daarbij wederom een schot van Dylan Zwartjes op de dwarsligger eindigen. Ook Chevremont raakte het aluminium nadat een kopbal van Roy Goossens vanuit een hoekschop tegen de kruising belandde. In de enerverende slotfase voorkwam Geoffrey Jacobs met een katachtige redding dat Roy Goossens namens de Kerkradenaren doel kon treffen. Aan Groene Ster-zijde vonden doelpogingen van Mózes Aranyos en Dylan Zwartjes niet de gewenste uitkomst.

In de noodzakelijke strafschoppenserie toonde de gastheren zich uiteindelijk de betere. Zowel Mick Hellemons als Dylan Zwartjes vonden bij hun strafschop Chevremont-doelman Cornelissen op hun pad. Chevremont wist één strafschop meer te benutten en zag alleen Kevin Senden naast schieten.

Chevremont – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: M. Bos (Gulpen).

Strafschoppenserie:
1-0 Marvin de Mey
1-0 Mick Hellemons
1-0 Kevin Senden 
1-1 Maikel van Kesteren
2-1 Thijmen van Iersel
2-2 Kenny Tokaya
3-2 Lars Wolters
3-3 Roy Bejas
4-3 Eloy Cox
4-3 Dylan Zwartjes

Bekijk foto’s Chevremont – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Bekijk samenvatting Chevremont – Groene Ster (met dank aan Gio Bouwens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *