Groene Ster krijgt te weinig in Uden

De inhaalwedstrijd in Uden tegen UDI’19/Beter Bed heeft Groene Ster niet het beoogde resultaat opgeleverd (2-1 verlies). De sterdragers stapten zonder punten in de bus. Toch zag het daar tot de slotminuten niet naar uit. Groene Ster verspeelde in de eindfase van het duel een kostbaar beoogd punt. Een rake kopbal van UDI’19-spits Sam Wassenberg uit een hoekschop werd de Heerlerheidse ploeg uiteindelijk noodlottig.

Groene Ster kende in dit duel een prima start. In de eerste helft was dan ook niet alleen het meeste balbezit voor de Heerlerheidse ploeg, maar ook de meeste kansen. Zo zag na tien minuten Dylan Zwartjes een vrije trap op de lat belanden. Ook aanvoerder Maikel van Kesteren was dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd gestopt door UDI-doelman Sander Maas. Toch kwam Groene Ster na ruim een half uur op voorsprong. Dylan Zwartjes opende de score met een fraaie boogbal over UDI-goalie Maas. Groene Ster moest in deze eerste helft al na tien minuten afscheid nemen van Roy Bejas die geblesseerd moest uitvallen. Jac-Jiro Römer nam zijn plaats in.

De tweede helft was amper vijf minuten oud, toen UDI’19 uit een fraaie vrije trap van 35 meter de gelijkmaker scoorde door Lars van Geelkerken. Groene Ster toonde echter veerkracht en bleef de aanval zoeken, ook al was de thuisclub het meest in balbezit. De beste kans aan Groene Ster-zijde kwam uit een hoekschop, echter de kopbal van Kevin Werker werd door doelman Sander Maas gestopt. In een tumultueuze slotfase moest met Mózes Aranyos de tweede Groene Ster-verdediger noodgedwongen geblesseerd naar de kant en kreeg invaller Jac-Jiro Römer een dubieuze rode kaart. Toch leek de aangepaste defensie overeind te blijven, tot de desastreuze slotminuut.

Een tweede teleurstellend resultaat op rij voor Groene Ster, na de bekeruitschakeling via strafschoppen in de halve finale tegen Chevremont. Toch zullen de sterke momenten van de afgelopen wedstrijd de ploeg vertrouwen moeten geven voor het cruciale thuisduel aanstaande zondag tegen Halsteren (aanvang: 14.30 uur). Met nog vier wedstrijden voor de boeg bedraagt het gat naar de veilige tiende plek (Vlissingen) slechts 1 punt.

UDI’19/Beter Bed – Groene Ster 2-1 (0-1). 34. Dylan Zwartjes 0-1, 56. Lars van Geelkerken 1-1, 89. Sam Wassenberg 2-1. Scheidsrechter: R.C.F.C. Kroesen (Nijmegen). Rood: Jac-Jiro Römer (Groene Ster). Geel: Thijmen de Ruijter, Dick Smits (beiden UDI’19/Beter Bed), Cem Bozkurt en Mózes Aranyos (beiden Groene Ster).

Bekijk samenvatting UDI’19/Beter Bed – Groene Ster (Sky Line Sport)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *