Groene Ster naar Breda voor cruciaal kelderduel

Komende zondag gaat Groene Ster op bezoek bij Baronie in Breda en zal de winst als enige uitgangspunt tellen. Twee onnodige misstappen tegen UDI’19 en Halsteren hebben ervoor gezorgd dat Groene Ster zich in een benarde positie heeft gewrongen, echter met nog drie wedstrijden voor de boeg kan er nog van alles gebeuren aan de onderkant van de ranglijst. Het duel tegen Baronie is voor Groene Ster in ieder geval van groot belang om enerzijds de Bredase ploeg (7 punten achterstand) op afstand te houden en anderzijds het zicht te houden op de veilige 10e plek. De achterstand tot die veilige 10e plek (DESO) bedraagt vier punten, met dien verstande dat komende zondag tevens het duel tussen DOSKO (9e) en DESO (10e) op de agenda staat.

Baronie kent een moeilijk seizoen en zal zondag op het eigen sportpark de allerlaatste strohalm moeten grijpen om degradatie te voorkomen. Bij verlies of gelijkspel zal Baronie samen met TOP afdalen naar de eerste klasse. Daarmee zou een einde komen aan een indrukwekkende reeks, want geen enkele club in de huidige competitie speelde meer jaren achtereen in de hoofdklasse. Ook Groene Ster zal in Breda op niets anders azen dan de broodnodige driepunter, waardoor er een enerverend schouwspel in het verschiet ligt. De ploeg van Harrie Thoma/Dave Zafarin/Diego Jongen verzuimde de laatste twee duels om de talrijke kansen in de score uit te drukken en zal op sportpark De Blauwe Kei het net moeten vinden om het begin van de laatste drie cruciale finales winnend af te sluiten. Het eerste duel in Heerlerheide eindigde in een 2-1 zege voor Groene Ster met doelpunten van Roel Schirra en Remo Gielkens.

Geef u op voor de busreis naar Breda!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Breda. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Zondag 1 mei 2016
Baronie – Groene Ster
Locatie: Sportpark De Blauwe Kei

Scheidsrechter: A.M. Steeg
aanvang: 14.30 uur
vertrek bus: 11.15 uur

RESTEREND PROGRAMMA HOOFDKLASSE B

Wedstrijddag 24 OSS’20 Halsteren
01-05-2016 Gemert VC Vlissingen
Periode 3 UDI’19/Beter Bed Gestel
sv TOP Dongen
DOSKO DESO/van der Horst
Baronie Groene Ster
EHC/Heuts Blauw Geel’38/JUMBO
Wedstrijddag 25 Halsteren Gestel
08-05-2016 OSS’20 Dongen
Periode 3 Gemert DOSKO
Groene Ster VC Vlissingen
UDI’19/Beter Bed EHC/Heuts
sv TOP Blauw Geel’38/JUMBO
Baronie DESO/van der Horst
Wedstrijddag 26 Dongen Groene Ster
16-05-2016 DOSKO sv TOP
Periode 3 Gestel OSS’20
EHC/Heuts Gemert
Blauw Geel’38/JUMBO Baronie
VC Vlissingen Halsteren
DESO/van der Horst UDI’19/Beter Bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *