Groene Ster vergeet te scoren

De teleurstelling na het laatste fluitsignaal van de vrouwelijke scheidsrechter Vivian Peeters was enorm groot bij spelers, staf en supporters van Groene Ster. De thuisclub verzuimde tegen concurrent Halsteren de volle winst te grijpen en daardoor de aansluiting en directe handhaving volledig in eigen hand te hebben. Na 90 minuten gingen de bezoekers er met de kleinst mogelijke winst vandoor: 0-1.

Alleen in de openingsfase was de Brabantse ploeg de bovenliggende partij en scoorde Marvin Bedaf de openingstreffer op sportpark Pronsebroek: 0-1. Hierna nam Groene Ster direct het initiatief over en golfde de ene na de andere aanval richting Halsteren-doelman Roy de Weert. Al snel kreeg Groene Ster een uitgelezen kans om de opgelopen achterstand weg te werken. Een inzet van aanvoerder Maikel van Kesteren werd door verdediger Thomas van der Spek met de hand beroerd. Scheidsrechter Vivian Peeters hanteerde de spelregels strikt en toonde de Halsteren-verdediger rood en legde de bal op stip. De normaliter trefzekere Dylan Zwartjes zag zijn strafschop echter gestopt door de doelman van Halsteren. Toch leek Groene Ster niet van slag en werd volop de aanval gezocht. Dit leverde nog voor de pauze riante kansen op voor Kenny Tokaya, Maikel van Kesteren en Remo Gielkens. Echter de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Na de pauze opnieuw eenrichtingsverkeer waarbij het gekortwiekte Halsteren zich beperkte tot verdedigen. Groene Ster verzuimde echter een aantal prima mogelijkheden te benutten en de score te laten kantelen. Ook in de slotfase probeerde Groene Ster veelvuldig met hoge ballen tot de gelijkmaker te komen. Ondanks alle verwoede pogingen leverde dit geen resultaat op. De bal wilde er niet in voor de groen-witten, waardoor de ploeg van het trainerstrio Thoma/Zafarin/Jongen opnieuw met lege handen achterbleef.

Na twee kostbare en onnodige nederlagen heeft Groene Ster zich in een lastig parket gebracht. Aanstaande zondag staat de volgende zware klus op het programma met de traditioneel moeilijke uitwedstrijd tegen Baronie. De Bredanaren staan op de voorlaatste plek met zeven punten achterstand op Groene Ster en zullen de allerlaatste kans willen grijpen om de aftocht naar de eerste klasse te voorkomen. Groene Ster zal moeten winnen om de kloof van vier punten naar de veilige 10e plaats (DESO) niet op te laten lopen. Na het uitduel bij Baronie staan voor Groene Ster nog de thuiswedstrijd tegen Vlissingen (dat op een 11e plek eveneens in de gevarenzone verblijft) en het slotduel bij koploper Dongen op het programma.

Groene Ster – Halsteren 0-1 (0-1). 17. Marvin Bedaf 0-1. Scheidrechter: V.P.J. Peeters (Sevenum). Rood: Thomas van der Spek (Halsteren).

Bekijk foto’s Groene Ster – Halsteren (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *