Alleen winst telt voor Groene Ster tegen Vlissingen

Komende zondag speelt Groene Ster het laatste thuisduel van de lopende competitie als Vlissingen op bezoek komt in Heerlerheide. Na de forse nederlaag in Breda wacht er voor Groene Ster opnieuw een duel met de nodige importantie. Zowel Groene Ster als Vlissingen staan twee competitieduels voor het einde in de gevarenzone en hopen komende zondag de theoretische kans om de nacompetitie te ontlopen nog in leven te houden. De kloof voor Groene Ster naar de veilige 10e plek bedraagt vijf punten, Vlissingen staat op vier punten achterstand van de eerste veilige plaats. Na drie nederlagen zal de winst dan ook als enige uitgangspunt tellen voor Groene Ster, waarbij aan de enerzijds de kans op rechtstreekse degradatie kan worden voorkomen (zonder afhankelijk te zijn van andere ploegen) en anderzijds de theoretische kans om de nacompetitie te ontlopen nog in leven kan worden gehouden bij een gunstige uitslag van het duel tussen Baronie (13e plek) en DESO (10e plek).

Opponent Vlissingen kende een sterke seizoensstart en leek een van de gegadigden voor een toppositie in de hoofdklasse B. De sportieve prestaties van de Zeeuwen, die vorig seizoen nog uitkwamen in het finaleduel voor promotie naar de topklasse (1-3 verlies tegen HBS), bleven aan het einde van de eerste seizoenshelft achter en ook in het tweede deel van de competitie loopt het moeizaam waarbij de KNVB zich ook nog eens niet mild toonde door Vlissingen vier punten in mindering te geven na ongeregeldheden in het thuisduel tegen UDI’19. De ploeg van Ruud Pennings zal net als Groene Ster komende zondag voor de winst strijden om dat laatste sprankje hoop in leven te houden met de slotdag voor de boeg op Pinkstermaandag 16 mei. De eerdere ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 0-2 zege voor Groene Ster. In december vorig jaar greep Groene Ster in Zeeland de volle winst na een mindere reeks wedstrijden. Zondagmiddag zal een soortgelijk scenario een welkome noodzaak zijn voor de ploeg van Harrie Thoma, Dave Zafarin en Diego Jongen.

Jubilarissen
Aanvoerder Maikel van Kesteren speelt aanstaande zondag tegen Vlissingen zijn 300e officiële wedstrijd voor Groene Ster 1. Groene Ster zal voor de aftrap van de jubileumwedstrijd tegen Roda JC op dinsdag 12 juli 2016 (aanvang: 19.00 uur) alle spelers huldigen die in het voorbije seizoen een jubileum aantal wedstrijden (100, 150, 200, 250 en 300) behaald hebben voor de hoofdmacht van Groene Ster.

Langs deze weg hopen wij komende zondagmiddag vele Groene Ster aanhangers langs de lijn te verwelkomen op een zonnig sportpark Pronsebroek om de groen-witten dat extra steuntje in de rug te geven voor het cruciale kelderduel tegen Vlissingen. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!


SPONSOREN VAN DE WEEK

Flexpoint-nw

Perfect_Brandpreventie2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *