Volle buit voor Groene Ster tegen Vlissingen

Na drie nederlagen op rij boekte Groene Ster eindelijk weer eens de volle winst. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016 tegen het eveneens in de gevarenzone verkerende Vlissingen werd met 2-1 gewonnen. Na een vroege 0-1 achterstand zorgde Kenny Tokaya met twee treffers ervoor dat de noodzakelijke volle buit in Heerlerheide bleef. Door deze winst hebben de sterdragers rechtstreekse degradatie weten te voorkomen. Naast het reeds gedegradeerde TOP zal de tweede rechtstreekse degradant Baronie of Vlissingen worden. Groene Ster heeft zelfs nog een kans om aan de nacompetitie te ontsnappen. Dan moet zelf gewonnen worden bij de kersverse kampioen Dongen op Pinkstermaandag en zal DESO, dat twee punten meer heeft, moeten verliezen tegen UDI’19/Beter Bed. Bij alle andere uitslagen zal Groene Ster veroordeeld zijn tot het spelen van een lange nacompetitie die zal starten op zondag 22 mei 2016.

Groene Ster liep tegen Vlissingen opnieuw in de openingsfase tegen een achterstand op. Vlissingen-spits Josimar Pattinama zag met enig geluk zijn schotpoging via het been van Kevin Werker van richting veranderd worden, waardoor doelman Willem-Jan Thijssen kansloos was: 0-1. Daarvoor had Dylan Zwartjes voor de eerste waarschuwing gezorgd middels een ferm afstandsschot dat op de lat eindigde. Groene Ster toonde na de achterstand veerkracht en duikte enkele keren gevaarlijk op voor de onzekere Vlissingen-goalie Joan van Belzen. Nadat eerst nog de jubilerende Maikel van Kesteren (300e officiële duel in Groene Ster 1) de paal raakte, was het even later wel raak. Na goed voorbereidend werk van Remo Gielkens scoorde Kenny Tokaya met een droge knal de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Na de pauze bleef Groene Ster de bovenliggende partij waarbij achtereenvolgens Maikel van Kesteren en Dylan Zwartjes dicht bij een doelpunt waren. Twintig minuten voor het eindsignaal van arbiter Cairo viel de bevrijdende tweede treffer voor de groen-witten. Een voorzet van Kevin Vijgen werd door de jeugdige invaller Romano Raets tegen de paal gewerkt en opnieuw was het Kenny Tokaya die op de juiste plek stond om de rebound te benutten: 2-1. In de slotfase opende Vlissingen tevergeefs de jacht op de gelijkmaker. De Zeeuwse ploeg wist echter niet meer te scoren. Doelman Willem-Jan Thijssen en zijn hard werkende teamgenoten hielden de voorsprong ditmaal succesvol vast. Aan de andere kant strandde een doelpoging van Kevin Vijgen op de benen van de Vlissingen-doelman.

Een noodzakelijke driepunter voor Groene Ster waardoor er op de slotdag van de competitie nog een sprankje hoop is om de nacompetitie-plek te ontstijgen. Alle resultaten van Pinkstermaandag 16 mei en de nog te verwachten uitspraak van de KNVB inzake het beroep tegen de puntenaftrek van Vlissingen zullen de eindbalans moeten opmaken voor de hoofdklasse B seizoen 2015-2016.

Groene Ster – VC Vlissingen 2-1 (1-1). 18. Josimar Pattinama 0-1, 41. Kenny Tokaya 1-1. 72. Kenny Tokaya 2-1. Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (Den Bosch).

Bekijk foto’s Groene Ster – VC Vlissingen (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *