Groene Ster in Dongen tussen hoop en vrees

Pinkstermaandag 16 mei 2016 speelt Groene Ster op de slotdag van de competitie een uitduel bij Dongen, de kersverse kampioen van de hoofdklasse B. Dongen promoveert naar de Derde Divisie nadat afgelopen zondag een riante 0-3 zege werd geboekt bij OSS’20. Namens Groene Ster de welgemeende felicitaties aan Dongen voor het behalen van de titel in de hoofdklasse B.

Maandag zal Groene Ster op sportpark De Biezen voor de allerlaatste kans willen gaan om een mogelijke deelname aan de nacompetitie te voorkomen. Het scenario hiervoor is duidelijk: zelf winnen in Dongen en concurrent DESO zal op eigen veld puntloos moeten blijven tegen UDI’19/Beter Bed. Bij elke andere uitslag zal Groene Ster veroordeeld zijn tot de nacompetitie om het lijfsbehoud te realiseren. De groen-witten hebben het zelf niet meer in eigen hand. Zolang er echter een theoretische kans is, zal er geloof moeten worden gehouden in een ontsnapping.

Groene Ster tankte afgelopen zondag in ieder geval vertrouwen door na drie achtereenvolgende nederlagen de noodzakelijke winst te pakken tegen Vlissingen. Daarmee werd de kans op rechtstreekse degradatie ontlopen en zullen Baronie of Vlissingen, dat de puntenaftrek niet terug krijgt van de KNVB, de reeds bekende degradant TOP vergezellen naar de eerste klasse. De driepunter van afgelopen zondag zal voor Groene Ster in Dongen een vervolg moeten krijgen, wat een allesbehalve makkelijke klus zal gaan worden. De kampioen zal maandag voor eigen publiek de toeschouwers een feestelijke middag willen geven en is op eigen veld schier onverslaanbaar. Alleen Gestel wist Dongen op eigen veld een nederlaag toe te dienen (1-2) en verder namen alleen Blauw Geel’38 en Halsteren een puntje mee uit Dongen.

Eerder dit seizoen in Heerlerheide leek een hard werkend Groene Ster met een man minder lange tijd zicht te hebben op een verdiend gelijkspel, echter in de slotfase ging Dongen er alsnog met de volle buit vandoor (1-2). De editie Dongen – Groene Ster leverde in de laatste twee seizoenen twee forse nederlagen op voor Groene Ster. De laatste zege voor Groene Ster in Dongen komt uit het seizoen 2012-2013 toen de groen-witten er met een riante 0-3 zege vandoor gingen.

Geef u op voor de busreis naar Dongen!
Aanstaande maandag vertrekt de supportersbus om 11.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Dongen. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Maandag 16 mei 2016
Dongen – Groene Ster
Locatie: Sportpark De Biezen

Scheidsrechter: R. Witlox
aanvang: 14.30 uur
vertrek bus: 11.15 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *