Collectief sterk Groene Ster klopt kampioen Dongen

Groene Ster klopte in het laatste competitieduel kersvers kampioen Dongen met 0-1 via een doelpunt van Remo Gielkens. De volle winst uit de laatste twee wedstrijden bleek echter niet voldoende om rechtstreekse handhaving te realiseren in de hoofdklasse B. De groen-witten hadden het zelf niet meer in eigen hand en zagen na afloop dat de enige concurrent DESO de benodigde salonremise (1-1) wist te behalen tegen UDI’19. Hierdoor eindigde DESO in punten gelijk met Groene Ster (31 punten) en pakte UDI’19 de derde periodetitel. Echter op basis van doelsaldo (DESO 35-35 en Groene Ster 30-38) is Groene Ster veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, een kans om alsnog het hoofdklasserschap veilig te stellen. Komende zondag zal hiervoor de start plaatsvinden als Groene Ster op bezoek gaat in het Noord-Brabantse Haaren waar eersteklasser RKSV Nemelaer de tegenstander zal zijn.

Groene Ster kreeg afgelopen zondag in Dongen de winst absoluut niet geschonken. De kampioen Dongen pakte zelfs nog een aantal gele kaarten en wilde het talrijk opgekomen publiek laten zien wie de terechte kampioen is. De wedstrijd in Dongen voor ruim 700 toeschouwers ging furieus van start, met in de eerste twee minuten vier hoekschoppen en evenveel kansen. Echter gescoord werd er niet. Meteen hierna nam de thuisclub het initiatief over, hetgeen resulteerde in enkele grote kansen. Doelman Willem-Jan Thijssen stond hierbij zijn mannetje en hield de sterdragers in de wedstrijd. Ook Groene Ster bleef bij tegenaanvallen gevaarlijk. Zo ook na bijna een half uur spelen. Roy Janssen bediende vanuit het middenveld de balvaste Remo Gielkens, die na een dubbel een-tweetje met Kenny Tokaya vrij voor Dongen-doelman Jordy Taal verscheen en knap 0-1 scoorde.

Na de pauze bleef Dongen de bovenliggende partij en wist ook de kansen te creëren, maar kwam niet tot scoren. Groene Ster speelde haarscherp op de counter en verzuimde zoals vaak in het afgelopen seizoen de score uit te bouwen. Meest riante mogelijkheden waren er voor Kevin Vijgen (die in Dongen zijn 100e officiële wedstrijd voor Groene Ster speelde) en Roel Schirra. Na het bevrijdende laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Witlox uit Berlicum werd al snel duidelijk dat de verrassende winst voor Groene Ster niet genoeg bleek te zijn om het hoofdklasserschap te continueren.

De geleverde collectieve topprestatie in Dongen zal echter vertrouwen moeten geven voor de start van de nacompetitie aanstaande zondag. Eerste tegenstander is RKSV Nemelaer uit Noord-Brabant dat in de eerste klasse C de derde periodetitel wist te winnen. Aanstaande zondag 22 mei speelt Groene Ster de uitwedstrijd in Haaren om 14.30 uur en op donderdag 26 mei (19.30 uur) is de return in Heerlerheide.

Dongen – Groene Ster 0-1 (0-1). 27. Remo Gielkens 0-1. Scheidsrechter: R. Witlox (Berlicum).

Bekijk foto’s Dongen – Groene Ster (bron: Erwin Klaasse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *