Groene Ster bereikt tweede ronde nacompetitie door winst op Nemelaer

Groene Ster heeft de volgende ronde van de nacompetitie bereikt door eersteklasser Nemelaer met 2-0 te verslaan. Mede doordat Groene Ster een handvol mogelijkheden onbenut liet in de eerste helft bleef het duel lange tijd spannend tegen een stug verdedigend Nemelaer. Diep in de tweede helft brak Remo Gielkens de ban door middels een rake kopbal snel te anticiperen op een terugspringende bal. De opgelopen achterstand van afgelopen zondag werd tien minuten later helemaal teniet gedaan nadat wederom Remo Gielkens op de juiste plaats stond om de 2-0 aan te tekenen. De marsroute voor het klassebehoud krijgt een vervolg in de tweede ronde als een tweekamp staat te wachten tegen goede bekende Heidebloem/Bovitec.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Meijers waren de bedoelingen al snel zichtbaar op sportpark Pronsebroek. Naar aanleiding van de verloren uitwedstrijd ging Groene Ster meteen op zoek naar de opening. De mogelijkheden om de voorsprong te pakken waren dan ook niet op een hand te tellen. Zo werd een kopbal van Remo Gielkens gepareerd door Nemelaer-goalie Kamile de Jong en bleken doelpogingen van Kevin Vijgen niet voldoende om Nemelaer in verlegenheid te brengen. Het strijdplan voor de Brabanste eersteklasser was met name gericht op het defensieve vlak om met uitvallen voor gevaar te zorgen, maar doelman Willem-Jan Thijssen kende weinig zorgen in de eerste helft. Groene Ster verzuimde nog voor rust om te scoren. Twee kopballen van Kevin Werker gingen net over en een schotpoging van Kevin Vijgen scheerde via de rechterpaal over de achterlijn.

Ook in de tweede helft kon Groene Ster zich qua veldspel beroepen op de betere mogelijkheden, maar diende er ook veel strijd geleverd te worden gezien de fysieke tegenstand van Nemelaer en de spaarzame uitvallen van de Brabanders. De combinatie strijd en voetbal voerde dan ook de boventoon in de tweede helft. Maar ook spanning vanwege het uitblijven van een doelpunt. Maikel van Kesteren leek voor de opening te zorgen, maar diens kopbal uit een voorzet van Kenny Tokaya zeilde langs de rechterpaal. Aan de andere kant toonde Willem-Jan Thijssen zijn kunnen door de enige echte mogelijkheid voor Nemelaer met een knappe reflex onschadelijk te maken. Waar eerst Kevin Vijgen in schotrijke positie leek te komen, maar zijn actie net te ver doorvoerde, was het twintig minuten voor het eindsignaal dan wel raak. Een sterke actie van Roel Schirra werd besloten met een fraai schot, welke door doelman De Jong tegen de lat werd getikt. De terug springende bal was echter een prooi voor de hard werkende Remo Gielkens die met het hoofd de 1-0 op het scorebord liet zetten. Om een verlenging uit te sluiten ging Groene Ster op jacht naar meer. In de 80e minuut werd die dadendrang beloond met de 2-0 nadat Remo Gielkens het eindstation was van een aanval waarbij invaller Romano Raets de Nemelaer-goalie in eerste instantie op het verkeerde been had gezet. Vlak daarna miste de net ingevallen Soheil Saddikki een uitgelezen kans om de score verder uit te bouwen. In het restant probeerde Nemelaer met opportunisme nog wel voor gevaar te zorgen, maar de winst voor Groene Ster kwam niet in gevaar.

De groen-witten omzeilen daarmee een lastige klip op weg naar het behoud van hoofdklassevoetbal. In de tweede ronde wacht in een tweeluik eersteklasser Heidebloem/Bovitec. De Geleense ploeg won afgetekend in Tilburg van eersteklasser SC ’t Zand (0-3), waardoor het voetbalbestaan van het komende seizoen fuserende Heidebloem nog een verlenging krijgt. Groene Ster start de tweede ronde komende zondag met een thuisduel op sportpark Pronsebroek (aanvang: 14.30 uur). Donderdag 2 juni volgt de return in Geleen.

Groene Ster – Nemelaer 2-0 (0-0). 71. Remo Gielkens 1-0, 80. Remo Gielkens 2-0. Scheidsrechter: R.H.F.A. Meijers (Beek).

Bekijk foto’s Groene Ster – Nemelaer (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *