Groene Ster 2 naar finale nacompetitie

In de strijd om lijfsbehoud moest Groene Ster 2 met minstens twee doelpunten verschil winnen in de uitwedstrijd tegen MMC Weert, nadat het de week daarvoor 3-4 was geworden op ons eigen complex. Groene Ster wist in Weert dus wat het te doen stond en kwam door de 1-3 overwinning dichter bij lijfsbehoud in de reserve 1e klasse.

De wedstrijd was 12 minuten bezig toen de op het middenveld gepositioneerde Rik Knibbeler voor de goal langs kruiste en de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Groene Ster drong aan, maar wist zijn kansen verder gedurende de eerste helft niet te benutten totdat Maikel de Groot vlak voor rust de score verdubbelde en de Heerlenaren daarmee in de virtuele stand naar de finale schoot.

In de tweede helft startte Groene Ster ietwat onrustig maar toch wist centrale verdediger Aaron Mayunga van dichtbij na een hoekschop de 3-0 binnen te tikken. Groene Ster had hierdoor een marge en MMC Weert had minstens twee doelpunten nodig om nog aan een verlenging toe te komen. De resterende tweede helft probeerde Groene Ster meer op zeker te spelen en pakte het af en toe aanvallend sterk zijn kans. MMC Weert daarentegen ging de druk opvoeren en wist enkele minuten voor tijd de 3-1 tegen de touwen te schieten. Gedurende het einde en de ruime extra tijd bleef het spannend maar wist Groene Ster 2 overeind te blijven.

Door deze overwinning is Groene Ster 2 door naar de finalewedstrijd aanstaande zondag 5 juni tegen EVV 2 uit Echt. De winnaar van deze wedstrijd zal volgend jaar uitkomen in de reserve 1e klasse, de verliezer speelt volgend seizoen reserve 2e klasse. De steun van onze leden is uiteraard van harte welkom tijdens deze wedstrijd die om 11.00 uur gespeeld wordt op het kunstgras van VV Sittard.

(ingestuurd verslag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *