Groene Ster op valreep langs Heidebloem

Groene Ster heeft de eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Heidebloem/Bovitec met minimaal verschil (1-0) gewonnen. Donderdagavond is de return in Geleen. De jeugdige invaller Romano Raets scoorde in de slotminuten van het duel de enige treffer.

Heidebloem legde vanaf de aftrap een degelijke partij voetbal op de mat en toonde aan de tweestrijd uiterst serieus te nemen. Er ontstond dan ook een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Voor de pauze vielen er weinig echte grote kansen te noteren met twee uitzonderingen daargelaten. Vleugelaanvaller Ricardo Geurts van Heidebloem, die komend seizoen overstapt naar Groene Ster, was na bijna een half uur spelen dicht bij de openingstreffer. De inzet van Geurts werd echter fraai gestopt door Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen. Aan Groene Ster-zijde was er een sterke combinatie tussen Remo Gielkens en Roel Schirra, waarbij het schot van laatstgenoemde net over het doel vloog van Heidebloem-goalie Thomas Klakow.

Na de pauze was het vooral Groene Ster met het meeste balbezit. Meteen waren er twee kleine kansjes voor Groene Ster via Kevin Vijgen en Remo Gielkens. Echter ook Heidebloem was twee keer dicht bij het openingsdoelpunt. Erwin Hermans bediende Bas Koolen op maat, die net te kort kwam om te scoren. Daarna wist Roy Bejas met een correcte sliding Erwin Hermans het scoren te beletten. In de enerverende slotfase ging Groene Ster nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Zo eindigde een kopbal van Kevin Werker op de deklat en vloog een venijnig schot van Dylan Zwartjes rakelings over. Het was uiteindelijk de 19-jarige invaller Romano Raets die op aangeven van Kevin Vijgen de 1-0 eindstand op het scorebord wist te zetten.

Aanstaande donderdag speelt Groene Ster om 19.30 uur de return in het Ton Caanen sportpark, de thuishaven van Heidebloem. De winnaar van deze tweekamp neemt het in de finaleronde op tegen de winnaar van de twee duels tussen SVBO uit Emmen en FVC uit Leeuwarden. SVBO won het eerste duel in Emmen met 2-1 van FVC. Beide ploegen komen uit in de zondag eerste klasse F, waarbij SVBO op de tweede plaats eindigde (winnaar eerste periode) en FVC (winnaar tweede periode) op de vijfde plaats.

Groene Ster – Heidebloem/Bovitec 1-0 (0-0). 86. Romano Raets 1-0. Scheidsrechter: Y. Horst (Leende).

Bekijk foto’s Groene Ster – Heidebloem/Bovitec (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *