Groene Ster bereikt finaleronde na heet voetbalavondje

Groene Ster heeft de finaleronde bereikt van de nacompetitie door in Geleen met 0-0 gelijk te spelen tegen eersteklasser Heidebloem/Bovitec. Het eerdere treffen in Heerlerheide leverde een 1-0 zege op voor de groen-witten, waardoor de laatste tweekamp voor een plaats in de hoofdklasse 2016-2017 is bereikt tegen eersteklasser VV SVBO uit Emmen. De groen-witten kregen in Geleen flink het vuur aan de schenen gelegd en Heidebloem, dat uiteindelijk zijn laatste wedstrijd speelde in haar voetbalbestaan, ging er vol voor en rook dan ook een aantal malen aan de voorsprong. Door een tomeloze inzet bleef Groene Ster uiteindelijk op de been en zag daarbij Willem-Jan Thijssen als grote uitblinker. De Groene Ster-goalie voorkwam met een aantal sublieme reddingen dat Heidebloem tot scoren kwam.

Veel voetballiefhebbers hadden de weg gevonden naar het Ton Caanen Sportcomplex, waar de thuisclub vrije entree aanbood voor alle toeschouwers. Na de 1-0 zege in Heerlerheide toog Groene Ster met vertrouwen naar Geleen, maar al snel werd duidelijk dat er een pittige voetbalavond stond te wachten. De verdediging van Groene Ster was in de eerste helft een aantal malen attent om Heidebloem niet gevaarlijk te laten worden. Op het, ondanks de vele regenval, prima bespeelbare veld kreeg ook Groene Ster kansen. Zo had thuisclub-goalie Thomas Klakow veel moeite met een schuiver van de in de basiself gestarte Romano Raets. De Heidebloem-doelman stond voor rust eveneens een treffer in de weg na een fraai afstandsschot van Cem Bozkurt. Heidebloem loerde ook op zijn mogelijkheden en zag dat doelman Willem-Jan Thijssen een volley wist te keren van Jeremy Lemmens.

Ook in de tweede helft speelde Heidebloem enthousiast naar voren en kwam daarbij een aantal malen akelig dicht bij een treffer. Nadat eerst nog een schot van Jeremy Lemmens langszij vloog, was het even later Hicham Igffa die zijn kopbal door Willem-Jan Thijssen uit de winkelhaak zag worden getikt. Groene Ster creëerde na de thee te weinig uitgespeelde kansen en kon de bal voorin te weinig vasthouden. Uiteindelijk leverde schoten van Cem Bozkurt (te hoog gemikt) en Kevin Vijgen (langs de rechterpaal) het meeste gevaar op. Gaandeweg de tweede helft kreeg Heidebloem steeds meer geloof om de tegentreffer in Heerlerheide te egaliseren. Zo wuifde arbiter Kok een overtreding weg op Maikel van Kesteren, waardoor Heidebloem via flankaanvaller Ricardo Geurts gevaar wist te stichten. Opnieuw redde Willem-Jan Thijssen adequaat. Met de inbreng van frontman Bjorn Souren ging Heidebloem in de enerverende slotfase nog opportunistischer spelen. Groene Ster liep in die fase te veel achteruit en ontsnapte aan een tegentreffer. Zo kogelde Jeremy Lemmens van dichtbij huizenhoog over en werd een kopbal van verdediger Jiri Acampo en een schot van Bjorn Souren fraai onschadelijk gemaakt door Willem-Jan Thijssen. Uiteindelijk kwam een hard werkend Groene Ster met de schrik vrij en betekende de doelpuntloze remise dat de finaleronde is bereikt.

De komende twee zondagen zullen de beslissing gaan brengen of Groene Ster het klassebehoud weet veilig te stellen. SVBO uit Barger-Oosterveld (een buitenwijk van Emmen) is de tegenstander in de finalestrijd. De Emmenaren eindigden in de eerste klasse F op een tweede plek en kende in de nacompetitie weinig problemen met de eersteklassers Orion en FVC. Het eerste duel start komende zondag in Heerlerheide als SVBO op bezoek komt op sportpark Pronsebroek.

Heidebloem/Bovitec – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *