Groene Ster blijft hoofdklasser na slopende nacompetitie

Groene Ster blijft hoofdklasser. In de slopende nacompetitie van maar liefst zes duels in een periode van amper drie weken bleef de Heerlerheidse ploeg knap overeind tegen drie periodekampioenen uit de eerste klasse C, D en F. Drie winnende tweeluiken tegen Nemelaer, Heidebloem en SVBO waren er voor nodig om in seizoen 2016-2017 voor het zesde achtereenvolgende seizoen deel uit te maken van de nieuw te vormen landelijke zondaghoofdklasse. Een extra lange exercitie die dit seizoen noodzakelijk werd vanwege de herstructurering van de top van het amateurvoetbal met de komst van de tweede divisie en het feit dat in het nieuwe seizoen het aantal zondag en zaterdag hoofdklassen terug gebracht zal worden van drie naar twee klassen. Daarbij zal in seizoen 2016-2017 het aantal teams worden uitgebreid van 14 naar 16 clubs.

Voor de allerlaatste klus van het voorbije seizoen moest Groene Ster afgelopen zondag in Emmen de meest verre uitwedstrijd in de clubgeschiedenis afwerken. Maar liefst 313 kilometer stond er op de teller toen de bus met spelers, bestuur en supporters arriveerde bij tegenstander SVBO in Emmen. Groene Ster, dat de thuiswedstrijd overtuigend met 3-0 had gewonnen, wist vooraf dat het geen plichtmatig partijtje zomeravondvoetbal zou gaan worden. SVBO wilde vroeg scoren en vanaf de aftrap was het dan ook een eenrichtingsverkeer op het doel van Willem-Jan Thijssen. Meteen in de gevreesde eerste vijf minuten ging het dan ook mis. Eerst was er nog een schitterende redding van Willem-Jan Thijssen op een inzet van dichtbij van Rean Bolk. Uit de daaruit volgende hoekschop was de communicatie en dekking in de Groene Ster defensie niet goed, waarna de attente Dylan Wessels met het hoofd SVBO aan de gewenste vroege treffer hielp. Groene Ster overleefde daarna de moeilijke openingsfase en kwam steeds meer onder de druk uit. Nadat het Emmense vuur langzaam doofde, zocht Groene Ster steeds vaker het SVBO-doel op. In de 20e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Kenny Tokaya vond het gaatje in de Emmense defensie en bediende Romano Raets die op fraaie wijze wist af te ronden: 1-1. Op slag van rust leek SVBO op voorsprong te komen. Een voorzet op maat van de gevaarlijke flankspeler Mike Reuvers werd door Robin Heijne net naast gekopt.

Na de pauze kwam Groene Ster feitelijk niet meer in de problemen en werd de wedstrijd gecontroleerd. De beste kansen waren er voor de sterdragers. Zo ook na ruim een uur spelen toen de opgerukte Mózes Aranyos met een steekbal Romano Raets bediende. De jeugdige aanvaller werd onderuit gehaald, waardoor de goed leidende arbiter Teuben niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Net als in de thuiswedstrijd wist Roel Schirra met dit buitenkansje wel raad: 1-2. In de slotfase kwamen Remo Gielkens en de broers Aaron en Jordy Mayunga nog in het veld. De jeugdige Jordy Mayunga was dicht bij een treffer. Voor Remo Gielkens waren het de laatste minuten als actief speler na een lange en mooie voetbalcarrière. De 36-jarige spits gaat in het nieuwe seizoen deel uitmaken van de technische staf van Groene Ster. In de slotminuut wist SVBO via een snelle uitval de gelijkmaker te produceren via Mike Reuvers, een treffer die alleen nog maar voer bleek te zijn voor de statistici.

Groene Ster liet in de nacompetitie zien over de juiste teamgeest en mentaliteit te beschikken, waardoor het moeilijke seizoen in de hoofdklasse B alsnog een ‘happy end’ heeft gekregen. Over twee finalewedstrijden tegen SVBO is de handhaving in de hoofdklasse dan ook volledig terecht te noemen. Moe maar enorm voldaan stapten de spelers, bestuur en supporters zondagavond om 22.00 uur uit de bus na 14 uur van huis te zijn geweest. Tijd voor enkele weken dik verdiende rust. De zomerpauze zal echter van korte duur zijn. Dinsdag 12 juli (aanvang 19.00 uur) speelt Groene Ster de jubileumwedstrijd in het kader van het 90-jarig bestaan tegen eredivisionist Roda JC. Voorafgaande aan deze wedstrijd zal tevens afscheid worden genomen van een aantal spelers en zullen een aantal spelers gehuldigd worden. Daarna zal op zondag 24 juli de seizoensvoorbereiding starten. Woensdag 17 augustus staat de voorronde van de landelijke KNVB beker (loting begin juli 2016) op het programma en op zondag 21 augustus start de competitie in de hoofdklasse. Aangezien er in het nieuwe competitie-seizoen 2016-2017 vier speelronden meer zijn dan in het afgelopen seizoen, nemen de clubs uit de hoofdklassen pas na de poulefase aan de districtsbeker deel.

SVBO – Groene Ster 2-2 (1-1). 3. Dylan Wessels 1-0, 19. Romano Raets 1-1, 64. Roel Schirra (strafschop) 1-2, 88. Mike Reuvers 2-2. Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel). Geel: Tom Jeuring (SVBO).

Bekijk foto’s SVBO – Groene Ster (bron: Robert Bruining)

RTV DRENTHE

Samenvatting SVBO – Groene Ster:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *