Groene Ster start voorbereiding met ruime oefenzege

Groene Ster is de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gegaan met een ruime 6-1 winst op tweedeklasser Sporting Heerlen. Na de afronding van het eerste deel van de voorbereiding met de jubileumwedstrijd tegen Roda JC als sluitstuk hervatte Groene Ster op 24 juli het tweede deel van de oefencampagne. In het vriendschappelijke duel met Sporting Heerlen van afgelopen zondag startte de nieuwelingen Roy Maessen, Steff de Wit, Ricardo Geurts en Dwayne van Westering in de basis.

Groene Ster speelde in de eerste helft fris voetbal, wat met een 3-0 voorsprong bij rust dan ook in de score werd uitgedrukt. Steff de Wit zorgde voor de openingstreffer door een voorzet van Ricardo Geurts binnen te lopen. Middels twee rake treffers, waarvan een uit een strafschop, van Roel Schirra werd de voorsprong voor rust uitgebouwd tot 3-0. In de tweede helft wist Groene Ster, waar inmiddels doelman Paul Smeets en aanvaller Sydney Bartels hun opwachting hadden gemaakt, nog eens drie keer het net te vinden. Sydney Bartels, Dylan Zwartjes en Ricardo Geurts zorgden voor de doelpuntenproductie aan de kant van Groene Ster en ook Sporting Heerlen wist nog eenmaal het doel te vinden.

Groene Ster en Sporting Heerlen treffen elkaar in de voorbereiding ook nog eens op donderdag 11 augustus in het kader van het Kampioenschap van Heerlen dat deze week van start zal gaan. Komende vrijdag 5 augustus start voor Groene Ster dit jaarlijkse toernooi met het eerste pouleduel tegen tweedeklasser FC Hoensbroek. Aanvang op sportpark Pronsebroek is om 19.30 uur.

Bekijk foto’s Groene Ster – Sporting Heerlen (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *