Strijdvaardig Groene Ster in tweede helft verlenging onderuit

Het is Groene Ster niet gelukt de volgende ronde te bereiken van de KNVB beker. Nieuwbakken derdedivisionist FC Rijnvogels bleek na verlenging en in totaal 120 minuten voetbal met 0-2 te sterk, nadat in de reguliere speeltijd geen treffers waren gevallen. Groene Ster speelde een strijdvaardige wedstrijd waarin nauwelijks kansen werden weggegeven en het hoger acterende FC Rijnvogels van de goal werd afgehouden. Nadat de groen-witten pal voor tijd met 10 man kwamen te staan door de tweede gele kaart van Roy Maessen hield Groene Ster ook in de verlenging lang stand tegen de Katwijkers. Een strafschoppenserie leek nabij, echter in de 116e minuut moest Groene Ster alsnog capituleren toen een schot op de paal via de rebound alsnog binnen viel. Groene Ster probeerde nog wel een alles-of-niets-offensief eruit te persen, maar een minuut later was het pleit helemaal beslecht. Het KNVB beker avontuur van 2016-2017 blijft daardoor voor Groene Ster beperkt tot een ronde maar de manier waarop de hoger acterende ploeg uit de Bollenstreek werd bestreden, zal vertrouwen moeten geven voor de aankomende competitiestart in de hoofdklasse B.

Groene Ster speelde van meet af aan vanuit een degelijke organisatie en gaf FC Rijnvogels geen ruimte om aanvallend gevaar te stichten. De ploeg uit Katwijk aan den Rijn debuteerde afgelopen zaterdag met een 0-2 nederlaag in de nieuwe derde divisie, nadat twee seizoenen daarvoor in de hoofdklasse werd geacteerd. FC Rijnvogels liet op sportpark Pronsebroek de bal het werk doen en zocht vaak naar openingen die er gedurende 90 minuten eigenlijk nooit echt kwamen. Met name de gevaarlijke aanvaller Jaap van Duijn (vorig seizoen met 22 treffers nog topscorer in de hoofdklasse bij Noordwijk) werd veelvuldig gezocht maar tegelijkertijd ook sterk geschaduwd door Dylan Zwartjes. Groene Ster had de zaakjes goed voor elkaar en overal op het veld werden de duels opgezocht. De ploeg van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen gokte een aantal malen op een gevaarlijke uitval en zag daarbij een lob van Sydney Bartels over de lat verdwijnen.

Ook in de tweede helft vielen de kansen op een hand te tellen. Het hardwerkende collectief van Groene Ster gaf geen krimp en het strijdplan om FC Rijnvogels van de goal af te houden pakte goed uit. Meteen na de kantwisseling kwam Groene Ster brutaler uit de startblokken. Op aangeven van Dave Velraeds schoot Sydney Bartels langs de linkerpaal en even later kon Rijnvogels-goalie Teun Guijt een vrije trap van Dylan Zwartjes niet goed verwerken waarna Mick Hellemons de rebound over schoot. De Katwijkers kregen via Niels van Veen een goede schotkans, maar diens schot werd op het laatst goed geblokt door Kevin Werker. Na enkele spelerswissels over en weer werd Groene Ster vier minuten voor het eindsignaal plotseling gekortwiekt tot tien man. Roy Maessen kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding, waarbij FC Rijnvogels vantevoren de bal niet wilde uittrappen bij een blessure aan de kant van Groene Ster. Uit de toegekende vrije trap pegelde invaller Jop Verhagen de bal op de lat boven Willem-Jan Thijssen. In de noodzakelijke verlenging zette Groene Ster met een man minder alles op alles om de brilstand over de streep te trekken, tot die vermaledijde 116e minuut in de tweede helft van de verlenging. Nadat een schot van Kaya via de binnenkant van de paal terug het veld in sprong, was het vervolgens een koud kunstje voor Romano van der Stoep (ooit debuterend in het betaalde voetbal voor FC Utrecht) om de 0-1 op het scorebord te zetten. Daarmee was het bekeravontuur voor Groene Ster over en sluiten en was de treffer van Niels van Veen een minuut later voer voor de statistieken.

Ondanks de teleurstelling van de uitschakeling kan Groene Ster een positief gevoel overhouden op de manier hoe de hoger acterende Katwijkers lange tijd in toom werden gehouden. Komende zondag zal Groene Ster dit moeten meenemen als de seizoensouverture in de hoofdklasse B wordt gespeeld op eigen veld tegen nieuwkomer RKSV Nuenen.

Groene Ster – FC Rijnvogels 0-2 n.v. (0-0). 116. Romano van der Stoep 0-1, 117. Niels van Veen 0-2. Scheidsrechter: E.R. Bijl (Hendrik Ido Ambacht). Rood (2x geel): Roy Maessen (Groene Ster). Geel: Mick Hellemons (Groene Ster), Wouter Soomer, Ogur Kaya (beiden FC Rijnvogels).

De Limburger: Groene Ster breekt in verlenging na doelpuntloze negentig minuten

Indewandelgangen: Sydney Bartels (Groene Ster): “Het is echt heel zuur”

Voetbal in de Bollenstreek: FC Rijnvogels na verlenging door in KNVB beker

Voetbal in de Bollenstreek: Werkdag van Rijnvogels in Limburg loopt uit op overwerk

Leidenamateurvoetbal.nl: Lange avond voor FC Rijnvogels niet voor niets

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *