Groene Ster ontvangt FC Rijnvogels in landelijke bekerstrijd

Woensdagavond is sportpark Pronsebroek in Heerlerheide het toneel voor de eerste kwalificatieronde in de landelijke strijd in de KNVB beker. Groene Ster zal het dan opnemen tegen FC Rijnvogels uit Katwijk, uitkomend in de landelijke zaterdag derde divisie. Aanvang van dit bekerduel is om 20.00 uur. Voor Groene Ster is het de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016-2017. FC Rijnvogels speelde afgelopen zaterdag al het eerste competitieduel in de derde divisie tegen VVOG (0-2 nederlaag). Met FC Rijnvogels treft Groene Ster een onbeschreven blad. De ploeg uit de Bollenstreek debuteert in het nieuwe seizoen in de derde divisie, nadat vorig seizoen in een tweeluik met ACV (de tegenstander van Groene Ster in de KNVB beker van vorig seizoen) de promotie naar de nieuw gevormde derde divisie werd afgedwongen. De ontmoeting met Groene Ster betekent voor FC Rijnvogels de eerste keer deelname aan de grote KNVB beker.

Affiche-GS-RV

FC Rijnvogels
FC Rijnvogels werd in de gemeente Katwijk altijd als het kleine broertje van Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys gezien, maar vandaag de dag gaat deze uitspraak niet meer op. De ploeg van coach Hein van Heek heeft een aantal fraaie seizoenen achter de rug en promoveerde in rap tempo van de eerste klasse naar de derde divisie (voorheen topklasse). De club ontstond op 29 mei 2004 als gevolg van de fusie tussen de voormalige Katwijkse voetbalclubs MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). Beide voormalige clubs lagen in Katwijk aan den Rijn in de buurt van het voormalige vliegkamp op enkele honderden meters afstand van elkaar. MVKV was van oorsprong de voetbalclub voor het marinepersoneel van Vliegkamp Valkenburg. De Fusie Club mocht beginnen in de eerste klasse, omdat KRV het seizoen daarvoor kampioen was geworden in de tweede klasse.

In 2009 was FC Rijnvogels dichtbij promotie naar de hoofdklasse, maar in de finale van de nacompetitie verloren de roodwitten van RVVH. In 2014 werd de club overtuigend kampioen van de eerste klasse. In het debuutseizoen 2014-2015 eindigden de Katwijkers op een 8e plaats in de hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg op een verdienstelijke vierde plaats achter kampioen Quick Boys. FC Rijnvogels was als winnaar van de eerste periode al vroeg in het seizoen zeker van deelname aan de nacompetitie en het daarmee gepaard gaande ticket voor de landelijke beker. In die nacompetitiestrijd wist FC Rijnvogels de promotie naar de derde divisie te bewerkstelligen door in een tweeluik af te rekenen met ACV uit Assen. FC Rijnvogels staat voor het vijfde seizoen onder leiding van de succesvolle hoofdtrainer Hein van Heek. De afgelopen jaren heeft hij de Kattukkers nadrukkelijk op de voetbalkaart gezet.

Groene Ster en de KNVB beker
Groene Ster zal woensdagavond voor het achtste seizoen in actie komen in de grote KNVB beker. Het is de beloning voor het voorbije bekerseizoen waarin Groene Ster de plaatsing voor de grote KNVB beker wederom wist af te dwingen. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd er in zes achtereenvolgende seizoenen deelgenomen aan het landelijke bekertoernooi. De laatste drie ontmoetingen in de KNVB beker bleven beperkt tot de eerste ronde. In seizoen 2010-2011 werd voor het laatst de volgende ronde in de KNVB beker bereikt. Vorig seizoen toonde ACV uit Assen zich met 0-2 te sterk voor de groen-witten. Na de korte voorbereidingsperiode begint woensdagavond het echte werk voor Groene Ster als de bal aan het rollen wordt gebracht op sportpark Pronsebroek. De manschappen van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen zullen er meteen moeten staan om zich te kunnen meten met het hoger acterende FC Rijnvogels.

Resultaten Groene Ster in de KNVB beker:

seizoen 2015-2016 1e ronde Groene Ster – ACV 0-2
seizoen 2012-2013 1e ronde GVVV – Groene Ster 4-0
seizoen 2011-2012 1e ronde Staphorst – Groene Ster 4-2
doelpunten: Dave Zafarin en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2010-2011 1e ronde Zwaluwen’30 – Groene Ster 1-1 n.v. (Groene Ster w.n.s.)
doelpunt: Kenny Tokaya
2e ronde Groene Ster – Dijkse Boys 2-2 n.v. (Dijkse Boys w.n.s.)
doelpunten: Frank Teerling en David Thijssen
seizoen 2009-2010 1e ronde Groene Ster – Harkemase Boys 2-4
doelpunten: Diego Jongen en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2008-2009 1e ronde Groene Ster – Lisse 1-2 n.v.
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 2007-2008 1e ronde Groene Ster – JVC Cuijk 2-0
doelpunten: Maikel van Kesteren en Todor Mizdrak
2e ronde Groene Ster – DOTO 1-0
doelpunt: Irio Lagarde
3e ronde Groene Ster – Quick Boys 1-2
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 1944-1945 finale Willem II – Groene Ster 9-2
(de KNVB heette toen nog de Nederlandse Voetbalbond)

Groene Ster leden hebben aanstaande woensdag vrije entree bij de ingang op vertoon van hun seizoenkaart. Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze bekerstrijd en er met zijn allen een mooie voetbalavond van te maken. Zorg dat je erbij bent en mis het niet!

KNVB beker logo
Woensdag 17 augustus 2016

Groene Ster – FC Rijnvogels

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: E.R. Bijl (Hendrik Ido Ambacht)

Assistent-scheidsrechters: M.A.S. Beijer en T. Krijt

aanvang: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *