Groene Ster vergeet te scoren in finale Kampioenschap van Heerlen

Groene Ster verloor afgelopen zondag na strafschoppen (3-4) de finale van het Kampioenschap van Heerlen tegen tweedeklasser FC Hoensbroek. Beide ploegen hadden elkaar in 2 x 25 minuten in evenwicht gehouden: 1-1. Groene Ster creëerde voldoende kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Daarna gaf het sterk acterende FC Hoensbroek de sterdragers een lesje in effectiviteit. De enige echte kans in de slotfase voor FC Hoensbroek, na balverlies aan de kant van Groene Ster, werd door FC Hoensbroek-aanvaller Feddo Mobers knap afgerond (0-1). Groene Ster kwam op de valreep nog op gelijke hoogte door een inzet van Dylan Zwartjes die door een FC Hoensbroek-verdediger van richting werd veranderd. In de strafschoppenserie maakte FC Hoensbroek geen enkele fout, aan Groene Ster-zijde zagen Steff de Wit en Dylan Zwartjes hun inzet gestopt door FC Hoensbroek-doelman Kay van Eijk.

Groene Ster had de finale bereikt door een eenvoudige 4-1 overwinning in de halve finale tegen gastheer Eikenderveld. De vijfdeklasser werd in 2 x 25 minuten met 4-1 geklopt door doelpunten van achtereenvolgens Dave Velraeds, A-junior Cliff Pötgens, Sydney Bartels en Kevin Werker. FC Hoensbroek klopte in de andere halve finale vierdeklasser RKHBS met 3-1. RKHBS versloeg Eikenderveld in de strijd om de derde en vierde plaats met 3-2.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking, welke werd verricht door voorzitter Pé Diederen van de Sectie Voetbal Heerlen, werden ook de prijzen verdeeld van de Fair Play Cup Heerlen van afgelopen seizoen 2015-2016. Een klassement waarin de ploegen worden beloond die het minste aantal rode en gele kaarten incasseren. Periode-winnaars werden hier: Weltania (1e periode), Heksenberg (2e periode), Groene Ster (3e periode). Algeheel winnaar werd KCC’13 die de Fair Play Cup in ontvangst mocht nemen. Alle winnaars ontvingen een wedstrijdbal, welke traditioneel geschonken werd door de heer Raymond Spoel van Sport 2000 Parkstad.

Bekijk uitslagen Kampioenschap van Heerlen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *