Veel belangen bij RKAVV – Groene Ster

Komende zondag maakt Groene Ster de verre trip naar de provincie Zuid-Holland om in Leidschendam aan te treden voor het belangrijke kelderduel tegen RKAVV. Het is de eerste keer dat Groene Ster een ploeg treft die dit seizoen werd overgeheveld vanuit de hoofdklasse A. Naast DHC en Quick is RKAVV (Rooms-Katholieke Aloysius Voetbalvereniging) de derde club uit Zuid-Holland die dit seizoen onderdeel uitmaakt van de hoofdklasse B. De vereniging uit Leidschendam eindigde afgelopen seizoen op een verdienstelijke achtste plaats in de hoofdklasse A nadat in seizoen 2014-2015 vanuit de eerste klasse de promotie naar de hoofdklasse werd gevierd. Daarvoor speelde RKAVV ook al drie seizoenen in de hoofdklasse A.

Ondanks het feit dat van de competitie van de hoofdklasse B pas 1/6 deel verstreken is, zijn er vooraf al veel belangen bij de ontmoeting tussen RKAVV en Groene Ster. Beide ploegen wachten nog op de eerste driepunter en zullen zondag voor de winst willen strijden. Groene Ster hunkert naar de eerste zege en zal in Leidschendam de hatelijke nul vaarwel willen zeggen, terwijl RKAVV op het eigen sportpark Kastelenring nog niet wist te winnen met verliespartijen tegen Chevremont (0-2) en DHC (1-2). De ploeg van trainer Robin Knoester behaalde wel met twee doelpuntloze gelijke spelen bij DESO en OSS’20 de eerste wedstrijdpunten. Groene Ster zal de midweekse oefenzege (3-1) tegen tweedeklasser Sporting Heerlen ook in competitieverband een vervolg willen geven in het treffen met RKAVV. Voor Groene Ster zal centrumverdediger Kevin Werker in Leidschendam zijn 100e officiële duel in dienst van Groene Ster gaan spelen. Scheidsrechter Pieter van der Pol uit Zwolle zal zondagmiddag om 14.30 uur op het kunstgras van sportpark Kastelenring de twee teams tot voetbal manen.

Geef u op voor de busreis naar Leidschendam!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Leidschendam. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Rob van Kesteren via 06-28892473 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

HoofdklasseBZondag 25 september 2016

RKAVV – Groene Ster

Locatie: Sportpark Kastelenring

Scheidsrechter: P. van der Pol uit Zwolle

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.00 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *