Groene Ster verspeelt in slotfase eerste winst

Groene Ster heeft verzuimd om in het cruciale kelderduel tegen RKAVV de eerste winst te behalen. In het verre Leidschendam verspeelden de sterdragers in de slotfase in amper vijf minuten een 0-1 voorsprong. RKAVV scoorde twee keer en pakte op de valreep de eerste competitiezege. Groene Ster blijft puntloos hekkensluiter van de hoofdklasse B.

In de openingsfase ging de thuisclub furieus van start. Drie kansen op rij werden niet benut, waarbij vleugelaanvaller Olaid Faik buiten bereik van doelman Willem-Jan Thijssen op de lat schoot. Groene Ster, op verzoek van arbiter van der Pol aantredend in de blauwe uitshirts van de thuisclub, verloor in deze fase te vaak de persoonlijke duels. Na twintig minuten kreeg de equipe van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen meer grip op de wedstrijd. Schoten uit de tweede lijn van Kevin Vijgen, Ricardo Geurts en Steff de Wit bleken echter niet verontrustend te zijn voor RKAVV-doelman Mike ten Kroode.

Tien minuten na de pauze kreeg Groene Ster de beloning voor het betere veldspel. Een dieptepass van Kevin Werker bereikte Dave Velraeds, zijn voorzet werd door aanvoerder Maikel van Kesteren knap afgerond: 0-1. Hierna moest Groene Ster terug in de verdediging door het opportunistische alles of niets spel van de thuisclub. De verdediging van Groene Ster bleef overeind en in de counter verzuimde Groene Ster enkele kansen te benutten om de voorsprong te vergroten. Achtereenvolgens Kevin Vijgen, Dylan Zwartjes en Ricardo Geurts wisten RKAVV-doelman Mike ten Kroode niet te passeren. Acht minuten voor tijd kwam de thuisclub op 1-1 toen de boomlange centrumverdediger Peter Lomonaco in duel met Dave Velraeds een fractie eerder bij de bal was en scoorde. Vijf minuten later sloeg het noodlot opnieuw toe. Een afgeketste bal werd door centrumspits Remco Overdevest keihard ingeschoten: 2-1. In de resterende minuten probeerde Groene Ster tevergeefs de gelijkmaker te scoren. Achteraf een wedstrijd waarin Groene Ster opnieuw minimaal recht had op een punt, maar de beloning bleef echter uit.

De voornemens om de eerste wedstrijdpunten binnen te halen, kunnen aanstaande zondag 2 oktober een vervolg krijgen als Groene Ster op eigen veld zal aantreden tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

RKAVV – Groene Ster 2-1 (0-0). 58. Maikel van Kesteren 0-1, 81. Peter Lomonaco 1-1, 86. Remco Overdevest 2-1. Scheidsrechter: P. van der Pol (Zwolle). Geel: Rico de Boer, Sjors Verhagen (beiden RKAVV), Roy Janssen, Dave Velraeds (beiden Groene Ster).

Bekijk foto’s RKAVV – Groene Ster (bron: Facebook RKAVV Zondagfoto’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *