Groene Ster op bezoek bij ongeslagen Gemert

Op de achtste speeldag van de hoofdklasse B speelt Groene Ster komende zondag een uitwedstrijd bij Gemert. Groene Ster bevrijdde zichzelf afgelopen zondag van de hatelijke nul door de eerste competitiezege tegen DOSKO te realiseren. Deze opsteker zal naar meer smaken in de komende wedstrijden met de interessante ontmoetingen tegen achtereenvolgens Gemert, EHC/Heuts, OSS’20 en Chevremont. Zondagmiddag wacht eerst de lastige klus op sportpark Molenbroek als Gemert gastheer is voor Groene Ster. De Gemertenaren beschikken na zeven duels nog over een ongeslagen status met drie winstpartijen en vier remises. De ploeg van de nieuwe trainer Dennis Dekkers won afgelopen zaterdagavond het duel bij koploper Nuenen (2-3) en nestelde zich daarmee in de grote kopgroep van de hoofdklasse B. Op eigen veld wist Gemert echter nog niet tot winst te komen met drie maal een gelijkspel tegen Halsteren, DESO en OSS’20.

Om een goed resultaat mee naar huis te nemen zal Groene Ster zich zondagmiddag vanaf het beginsignaal sterk moeten wapenen. De laatste vier uitbeurten bij Gemert leverde voor Groene Ster geen enkel punt op waarbij het doelsaldo van 5 treffers voor en 17 tegen nog maar eens benadrukt dat de groen-witten de laatste seizoenen altijd een zware middag kenden op sportpark Molenbroek. Alleen in het debuutseizoen 2003-2004 in de hoofdklasse B wist Groene Ster het sterke Gemert in eigen huis met een 2-3 overwinning te verslaan door doelpunten van Leon Coolen (2) en Rob Adams. Trainer Ed Hendriks, die Groene Ster toen ook onder zijn hoede had, zal zondag een tactiek moeten bedenken om een resultaat weg te halen uit Gemert. Vorig seizoen had Gemert lang de touwtjes in handen, maar ondanks een 3-0 voorsprong wist Groene Ster middels twee doelpunten toch nog de spanning terug te brengen. Uit de eerste driepunter van afgelopen zondag zal het team van het trainerstrio Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen vertrouwen moeten putten om ook zondag in een sportieve uitdaging strijdbaar aan de aftrap te verschijnen en voor de kansen te gaan.

HoofdklasseBZondag 9 oktober 2016

Gemert – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenbroek

Scheidsrechter: D.H. de Vries uit Amstelveen

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 11.30 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *