Onnodig verlies Groene Ster in Halsteren

Groene Ster heeft de opgaande lijn, gelijkspel tegen OSS’20 en winst tegen Chevremont, geen vervolg kunnen geven in punten. Positief was het veldspel dat bij vlagen opnieuw goed was. In het Brabantse Halsteren werd nipt met 1-0 verloren. Een pijnlijke en onnodige nederlaag, temeer omdat de enige treffer al na amper twee minuten viel en Groene Ster vervolgens vergat de score om te buigen door een tweetal riante kansen onbenut te laten.

Halsteren-spits Marvin Bedaf, die in de laatste ontmoeting ook al scoorde tegen Groene Ster, zette geheel vrijstaand in het strafschopgebied met een droge knal in de tweede minuut Halsteren op een 1-0 voorsprong. Een doelpunt dat niet had mogen vallen aangezien de vrije ruimte die de Halsteren-aanvaller kreeg nooit had mogen ontstaan. Een tekort aan defensieve mankracht in het zestienmetergebied was de oorzaak van deze treffer die uiteindelijk beslissend bleek in dit duel. Toch had het anders kunnen lopen als Groene Ster vlak daarvoor in de eerste minuut wat meer geluk had gehad met een fraai afstandsschot van Roel Schirra. Zijn vrije trap vloog buiten bereik van Halsteren-doelman Ariën Pietersma via de lat over het doel. Groene Ster kreeg na de snelle achterstand steeds meer vat op de wedstrijd en kwam aanvallend enkele malen gevaarlijk voor het Halsteren-doel. Na een combinatie tussen Ricardo Geurts en Dwayne van Westering werd de inzet van laatstgenoemde van de lijn gehaald door een Halsteren-verdediger. Nadat in de 35e minuut er nog een open kans was voor Halsteren, doelpuntenmaker Bedaf zag zijn kopbal over gaan, was er op slag van rust de beste kans voor Groene Ster. De goed vrijgelopen Dave Velraeds werd op de linkervleugel op maat bediend. Vrij voor Halsteren-goalie Pietersma schoot de linkspoot over.

Na de pauze leek Halsteren te gaan doordrukken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, toch bleef Groene Ster overeind. Kevin Werker assisteerde doelman Paul Smeets bij de gevaarlijkste aanval van Halsteren door een inzet voor de doellijn weg te halen. Het laatste half uur nam Groene Ster het initiatief volledig over. De ene na de andere aanval golfde richting Halsteren-doel. De Brabantse ploeg moest met de rug tegen de muur en incasseerde in het laatste half uur vier gele kaarten van arbiter Erkens uit Gouda. De grootste kans was er voor Ricardo Geurts die vrij voor doel zijn inzet net gekeerd zag worden door Pietersma. Ook een flink aantal hoekschoppen in de slotminuten en een rode kaart (dubbele gele kaart voor Bart Dietvorst binnen één minuut) voor Halsteren leverde voor Groene Ster niet de gewenste en verdiende gelijkmaker op. Groene Ster stapte dan ook zwaar teleurgesteld van het veld aangezien de weg omhoog geheel onnodig een halt werd toegeroepen.

Tijd om te lang te treuren is er echter niet. Aanstaande zondag staat de bekerderby tegen buurman Heksenberg op het programma. Een niet te onderschatten ontmoeting in de derde ronde van de districtsbeker tegen de nummer drie uit de derde klasse A.

Halsteren – Groene Ster 1-0 (1-0). 2. Marvin Bedaf 1-0. Scheidsrechter: B. Erkens (Gouda). Rood (2x geel): Bart Dietvorst (Halsteren). Geel: Robin van Nijnatten, Jelle Voermans (beiden Halsteren), Dave Velraeds, Maikel van Kesteren (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *